Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sestrama Rinčić

Zagrebačka županija donirala 200.000 kn humanitarnoj akciji 'Za naš korak'

Foto: Facebook/Marcela Rinčić
1/3
19.12.2019.
u 17:44

Ivu i Lorenu čeka 20 tjedana terapije, a ja im od srca želim da budu učinkovite i da ove djevojčice čim prije same prohodaju- kazao je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Sestre, odnosno 3-godišnja Ive i 8-godišnja Lorena Rinčić, koje boluju od polineuropatija nepoznatog porijekla, odnosno oštećenja perifernih živaca zbog čega ne mogu samostalno hodati, moći se nastaviti drugi ciklus terapije jer je Zagrebačka županija, nakon teksta viđenog u 24 sata, odlučila donirati 200.000 kuna humanitarnoj akciji "Za naš korak- Lorena i Iva".

Ukupan iznos koji je bio potreban za nastavak liječenja je 390.000 kuna, a u protekla dva mjeseca sakupljanja dobrotvornih priloga došli su do brojke od gotovo 200.000 kuna.

-Ivu i Lorenu čeka 20 tjedana terapije, a ja im od srca želim da budu učinkovite i da ove djevojčice čim prije same prohodaju- kazao je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Foto: Facebook/Marcela Rinčić

Podsjetimo se, roditelji djevojčica Marceli i Zoranu Rinčić unatoč svim prognozama nisu odustali i rješenje su pronašli u poliklinici Glavić gdje je robot "Lokomat", ili kako ga nazivaju od milja, Joža pomogao u prvom ciklusu terapije koji je trajao 12 tjedana da djevojčice  ostvaruju veliki napredak.

Tako je Lorena, uz pomoć hodalice, s 20 koraka prešla na 100, a Iva na oko 500 koraka.

Osim što se sakupio potreban novac, dobre vijesti, kaže nam Marcela Rinčić, stigle su i od liječnika koji je potvrdio kako je Lorena po prvi puta od rođenja osjetila živac kojim podiže stopala.

- Nama je to jednostavno jedno veliko čudo- zaključuje M. Rinčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije