Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZNO U PROMETU

Zagrebačka policija sutra provodi posebnu akciju

Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.01.2019.
u 15:14

Pješaci kao najranjiviji sudionici u prometu prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju, upozorava policija

Zagrebačka policija u petak će provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka, nakon što su u prvim danima 2019. u prometu poginula dva pješaka.

U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva poginula pješaka u prometnim nesrećama, upozorila je zagrebačka policija, koja će akciju provoditi s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka.

Policija napominje da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača pa ih poziva da zbog vlastite i sigurnosti pješaka prilagode brzinu uvjetima na kolniku.

Pješaci kao najranjiviji sudionici u prometu prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju, upozorava policija, pozivajući na oprez pješake i vozače.

Pješake savjetuje da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, a vozače da posebnu pozornost obrate na pješake i da ne pridonose crnim brojkama jer se samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavaju nesreće s najtežim posljedicama i čuvaju životi.

Pogledajte i video: Pokušao ukrasti bicikl ispred policijske postaje

Komentara 29

DA
davorek1
15:48 10.01.2019.

Slušalice u ušima, mobitel u ruci i zakorači se na pješački prelaz bez gledanja - jer, misle takvi pješaci, na pješačkom je on zakon i kaj on ima gledati lijevo-desno.

Avatar Juki
Juki
15:42 10.01.2019.

Možemo li se dakle nadati da će se pješaci barem tog dana tretirati kao sudionici u prometu i kažnjavati po zakonu?

TH
thu
16:07 10.01.2019.

A kad budete kažnjavali one kaj pod "sva četiri" žmigavca parkiraju aute posred ceste i blokiraju promet te stvaraju još dodatnu gužvu... Pod time ne mislim one kaj dostavljaju robu neko bahate jazavce osobnih vozila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije