Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postao pozornica

Zagreb u Netflixovoj seriji u kojoj se traži lijek za smrtonosni virus

netflix
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
15.03.2019.
u 08:44

Padobranci su se spustili na Trg bana Jelačića, na kojemu su se snimale scene za “Medical Police”, novi projekt globalnog streaming servisa

Manduševac u pola devet ujutro. Žene za stolićima oko fontane ispijaju prvu kavu dok policajci s njemačkim oznakama patroliraju uokolo i, kao da to već nije dovoljno da se zapitate što se događa, u sekundi se cijela scena mijenja.

Berta i Aron kao zvijezde

Spuštaju se dva plava padobrana točno ispred fontane. Muškarac i žena s kacigama izmigolje se iz njih, iz obližnjeg šatora muški glas zagrmi: “Cut!” i slijedi pljesak okupljenih. Scena je snimljena iz trećeg pokušaja.

No o čemu je zapravo riječ? Zagreb je postao pozornica za novu Netflixovu seriju “Medical Police” u kojoj dvoje liječnika koje glume Erinn Hayes i Rob Huebel u Brazilu otkrivaju smrtonosni virus pa ih američka vlada regrutira da putuju svijetom ne bi li našli lijek. Iako zvuči ozbiljno, riječ je o seriji komičnog žanra koja će se deset dana snimati u hrvatskoj metropoli. Producent i scenarist Krister Johnson kaže kako su dugo tražili lokacije, a Zagreb se pokazao savršenim zbog autentične arhitekture.

netflix
1/10

Ljudi su izuzetno ljubazni, a štrukle su nas oduševile – smije se Johnson.

Ivan Petrušić, producent Welcome Productiona koji je zadužen za domaća snimanja, objašnjava kako će Zagreb glumiti Rigu, Firenzu, čak i aerodrom u Tampi na Floridi. Državni arhiv, pak, već je glumio koledž, a u jučerašnjoj je sceni Trg bana Jelačića bio Berlin.

– Suradnja je počela u listopadu, a Zagreb je odabran jer može bez problema glumiti više gradova – kaže Petrušić.

No direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld sretna je što će Zagreb u nekim scenama glumiti i sebe, jer se pokazalo da pet posto europskih turista mjesto za godišnji odmor bira prema omiljenoj seriji ili filmu. U projektu sudjeluju i naši statisti, frizeri, pomoćni snimatelji, a kako je jučerašnjim setom prolazio i humanitarac Braco Pill sa svojim terapijskim newfoundlandskim psima Bertom i Aronom, producenti su ih također uključili u scenu. No Berta i Aron ipak su zahtijevali dnevnice: nisu htjeli glumiti dok im se ne nabave pseći kolačići te su, poput pravih zvijezda, zaustavili snimanje dok nisu pronađene njihove slastice.

Nahvalit će grad kolegama

Značajniji filmovi koji su se snimali u Zagrebu svakako su “Sofijin izbor” i “Dvanaest žigosanih“ iz 1982. te “Diana” iz 2013. Kako producenti obećavaju da će kolegama nahvaliti hrvatski glavni grad, možda nakon “Medical Policea” on i češće postane kulisa stranih produkcija.

Pogledajte video: Uhitili je zbog vožnje u pijanom stanju, evo što je napravila policajcima

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:59 10.04.2019.

Nemojte zaboraviti i seriju "Wind of Wars" koja je ranih 80-tih isto snimana u Zagreb (Robert Mitchum, Ali MacGraw, Poly Bergen, ...)

DU
Deleted user
09:27 15.03.2019.

filmsko traženje lijeka za smrtonosni virus....po jubilarni, 100-ti puta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije