Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB POD VODOM

Stotine intervencija zbog poplava. Udruga Mali Zmaj: 'Djecu smo evakuirali preko stolova'

Foto: Matija Habljak/Tomislav Miletić/PIXSELL
1/29
23.09.2019.
u 23:20

Vatrogasna postrojba Zagreb javlja kako imaju veliko povećanje intervencija zbog kiše.

Požar na Zapadnom kolodvoru, a onda još i kiša zagrebačkim vatrogascima donijeli su večer punu posla.

– Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako – rekao je zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.

Problema ima u svim dijelovima Zagreba.

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57 i svako DVD ima po nekoliko intervencija.

Na Malešnici, Rudešu i u Svetoj Klari poplavili su stanovi u suterenu, ispumpavali su vodu iz podruma na Trešnjevci, u Maksimiru jurili na dojavu pada stabla na objekt. Pomagali su i vozačima na Čučerskoj, koji su javljali kako su doslovce zapeli u rijeci vode na cesti, baš kao i oni na nedavno saniranom podvožnjaku na Škorpikovoj.

- Odlično je to popravljeno, neki su uspjeli ostati i zarobljeni. Voda je dolazila do polovice vrata automobila - javljali su čitatelji, koji su diljem grada ostajali "zarobljeni" i u prometnim gužvama, budući da se, zbog velike količine kiše, vozilo usporeno.

1/13

'Šteta je ogromna'

Kiša je poplavila i prostorije Malog zmaja, društva koje se bavi poboljšanjem kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Mali zmaj objavio je kako je cijelo skladište humanitarna pomoći, plesna dvorana i igraonica potpuno pod vodom, te da je šteta neopisiva. 

- Ne mogu vam opisati kako se sad osjećamo. Koliko puta smo već prijavljivali poplave i koliko puta su vlasnici zgrade, vlasnici prostora i vodoopskrba i odvodnja imali priliku riješiti stvar, ali nitko nije učinio ništa. Šteta je ogromna ali nikog za to nije briga. Mi se sami iz ovog ne možemo izvući i pitanje je kad ćemo moći ponovo nastaviti s radom - navodi se na stranicama Malog zmaja.

- Djecu smo doslovno evakuirali preko stolova i dodavali ih jedan drugome da ih izvučemo iz potopljene igraonice, a svi nas samo šalju nekom drugom i nikog se ne tiče, tvrdi društvo Mali zmaj.

Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je na svojim Facebook stranicama samo neke od intervencija koje imaju diljem grada. 

Iz ZET-a su izvijestili kako jaka kiša, praćena grmljavinom, usporava javni promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neka autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili skraćenim rutama.

Iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na strpljenje jer je u Zagrebu otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka. Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar Forest Trump
Forest Trump
21:09 23.09.2019.

Sanirana Škorpikova još bolje zadržava vodu nego prije radova . Valjda bu žičara bolja od stare ???!!

JU
jurajuric120
21:31 23.09.2019.

Bandić to popije do jutra.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:54 23.09.2019.

Zagreb je zaslužio gradonačelnika koji će raditi kao čovjek a ne kao konj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije