Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvukli ‘pouku’ iz Nogalove smjene:

Zagreb navrat-nanos usklađuje statute bolnica sa zakonom

Boro Nogalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
14.12.2019.
u 22:33

Navodno se Sinišu Vargu planira nagraditi mjestom šefa novoosnovanog Zdravstvenog holdinga

Navrat-nanos za ponedjeljak je neočekivano i mimo rasporeda sazvana sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba na kojoj će se usuglasiti statuti sedam gradskih zdravstvenih ustanova s novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Zakon je na snagu stupio još u siječnju, a neusklađivanje statuta moglo bi se pokazati velikim propustom. Naime, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak koje je nedavno smijenilo ravnatelja doc. Boru Nogala zbog navodnog nezakonitog zapošljavanja nije bilo sastavljeno onako kako nije bilo zakonito pa proizlazi da su odluke takvog Upravnog vijeća nelegalne. Sudsko osporavanje svoje smjene doc. Nogalo je već najavio, a pravni stručnjaci tvrde da su sve odluke UV-a neusklađenog sa zakonom nezakonite. UV je brže-bolje donio novi statut elektroničkom sjednicom, a sada ga Skupština mora odobriti.

Istovremeno u petak kasno poslijepodne nova v. d. ravnateljica Srebrnjaka dr. Ivana Đerek Dubravčić oglasila se priopćenjem u kojem se pohvalila da je s HZZO-om je potpisala Ugovor o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, čime je Srebrnjak dobio sedam milijuna kuna od HZZO-a. To je, međutim, za zdravstvene usluge pružene u 2018. dogovoreno još u vrijeme prethodne uprave, a Skupština potvrdila u studenom.

“Vezano za projekt Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM), aktualno vodstvo trenutačno analizira svu dostupnu dokumentaciju kako bi se ubrzali svi procesi i izbjegla ugroza ovog strateški važnog projekta za Grad Zagreb i RH”, stoji u priopćenju v. d. ravnateljice.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U vlasništvu su Grada Zagreba, osim Srebrnjaka, Klinička bolnica Sveti Duh, Klinika za psihijatriju Vrapče, Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan, Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Kukuljevićeva, Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak i Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj. Njihove statute mijenjat će u ponedjeljak. Prema pisanju portala zagreb.info, na istoj bi sjednici Siniša Varga, bivši SDP-ov ministar zdravstva, za “prelijetanje” u stranku Milana Bandića trebao biti nagrađen i imenovan šefom nove gradske institucije, tzv. Zdravstvenog holdinga. Nije se jučer javljao na mobitel pa nismo provjerili tu informaciju. Varga se prethodno spominjao kao novi ravnatelj Srebrnjaka.

Ta nenadana skupštinska sjednica imat će još za Bandića neugodnih točaka, onih koje gradska oporba nije uspjela na prošloj sjednici hitno uvrstiti u dnevni red, pa su se sada našle u redovitoj proceduri. Raspravljat će se o Prijedlogu zaključka o neprihvatljivom načinu organiziranja Adventa i devastaciji ugleda Grada, prema prijedlogu Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika, te o Izvješću gradonačelnika o korištenju javnih površina za manifestacije, na prijedlog Kluba zastupnika lijevog bloka.

Komentara 5

HE
herojulice
08:28 15.12.2019.

I to je još uvijek gradonačelnik i diše slobodno.

KO
Kokoiduhovi
13:35 15.12.2019.

Pa bumo vidli tko je spreman prodati se za funkciju nakon svih skandala. Oko njega su okupljeni svi takvi, pa očito robe ima. Silni i preplaćeni državni pogoni: Državna revizija, inspekcije od upravne do zdravstvene, DORH, MUP, ---upregnuti su u zaštitu nekih i njihovih interesa? Pa ako je tako, valja razmisliti o tome da vladaju toliko korumpirani i opasni, da je najbolje da patronat nad hrvatskom preuzme neka druga zemlja? Zar mi još imamo Hrvatsku? Zar smo mi još građani Hrvatske, oni koji vas sve skupa plaćaju, oni od kojih živite, oni (bedasti) koji su vas birali? Sram vas može biti. No to na vas ne djeluje.

OB
ObrenM
10:03 15.12.2019.

Bolje se je roditi bez k....,nego bez clanske ZNA SE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije