Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most slobode

Zagreb napokon počinje s obnovom mostova

Most slobode
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
09.02.2019.
u 09:12

Kompletni radovi uključuju četiri faze, a zadnja faza još nije ni isplanirana.

Most slobode koji povezuje Zagreb i Novi Zagreb ulicom Većeslava Holjevca sljedeći mjesec trebao bi napokon ići u obnovu prenosi 24 sata

Važna zagrebačka poveznica Zagrepčane će koštati 16 milijuna kuna, a radovi ne bi trebali potrajati više od 5 mjeseci.

Obnavljat će se u sklopu prve faze radova koja uključuje izgradnju nove pješačke staze, obnovom pješačke ograde i sanacijom mjesta oštećenih korozijom na čeličnim lukovima mosta.

Ovakva obnova će utjecati i na prometnu deregulaciju za koju iz Grada poručuju da će biti na minimalnoj razini. Ovim radovima Novi Zagreb ostaje napola odjesčen od ostatka grada jer se obnavlja i rotor kod Jadranskog mosta.

Most je dug 373 metra, a dužina zahvata s obje strane mosta iznosit će dva kilometra.

Most je otvoren daleke 1959. godine za vrijeme gradonačelnika Većeslava Holjevca kada je i počinjala izgradnja Novog Zagreba. Most do sada nije bio obnavljan i u vrlo je lošem stanju. Sanacija je planirana u četiri faze zbog kompleknosti radova i dužine mosta. 

Datum potpune obnove nije poznat, a prošle godine je tek završeno projektiranje 2. faze sanacije, za 3. fazu je raspisan natječaj, a 4. faza nije ni u začetku.

Plaće u Zagrebu

 

Komentara 10

DU
Deleted user
10:41 09.02.2019.

Prije ce kinezi napraviti peljeski most, a vjerojatno ce i manje kostati.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
10:03 09.02.2019.

banditos se sjetil delat!

HO
horton
23:29 09.02.2019.

Vidjeli su da je rotor nekako uspio ostat protočan, pa su ga odlučili začepit ovim manevrom. Pametno upravljanje gradom. Provizije da ne spominjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije