Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Zagreb Film Festival dolazi na ljetnu pozornicu Tuškanac

ISječci iz filmova
Foto: Kino Tuškanac
1/5
23.07.2020.
u 11:59

Ostali naslovi uključuju Kinesku četvrt (1974) Romana Polanskog, Pasje popodne (1975) Sidneya Lumeta, Božanstvene dane (1978) Terrencea Malicka i Ponoćni kauboj (1969) Johna Schlesingera.

Srpanjski program Ljetne pozornice Tuškanac nastavlja se programom  u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Do nedjelje publika će moći pogledati remek-djela američke kinematografije sedamdesetih, među kojima je i hrvatska premijera filma Apokalipsa danas: Final Cut, zasad posljednja redateljska verzija  Francisa Forda Coppole iz 1979. godine, koja se ponešto razlikuje od verzije prikazivane u kinima te Redux verzije iz 2001. godine.

Ostali naslovi uključuju Kinesku četvrt (1974) Romana Polanskog, Pasje popodne (1975) Sidneya Lumeta, Božanstvene dane (1978) Terrencea Malicka i Ponoćni kauboj (1969) Johna Schlesingera.

Od utorka do četvrtka Zagreb Film Festival, ustopredstavit će i tri naslova iz ovogodišnje distribucije. Radi se o islandskom filmu Mlijeko (2019) Grímura Hákonarsona, čileanskom Ema (2019) Pabla Larraína te belgijskom Bosonogi car (2019) Jessice Woodworth i Petera Brosensa, film koji je i hrvatska manjinska koprodukcija gotovo u cijelosti snimljen na Brijunima. 

Foto: Kino Tuškanac

Sva tri naslova prikazana su na posljednjem izdanju ZFF-a, uz odličan prijem publike. U kolovoz će nas uvesti Motovun Film Festival, koji na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje od 31. srpnja do 3. kolovoza. Publika će imati priliku pogledati četiri intrigantna i hvaljena naslova iz natjecateljskog programa: Rocks (2019) britanske redateljice Sarah Gavon, Tetkicu (2019) južnoafričkog redatelja Olivera Hermanusa, Istinitu priču o Nedu Kellyju (2019) australskog redatelja Justina Kurzela i U krugu (2019) bugarskog redatelja Stefana Komandareva. Prije svakoga filma prikazat će se i kratkometražni naslov iz ovogodišnje selekcije. U kolovozu nas očekuje i «Film u šumi», poseban program popularnih, festivalskih i kinotečnih naslova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije