Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rošade u bandićevu uredu

Zagreb dobio službu koja će “podržavati projekte Grada”

Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
02.08.2019.
u 23:00

Tijekom godina nisu se samo osnivali novi sektori, već se radila i unutarnja sistematizacija

Ako nam dosad iz nekog, tko bi znao kojeg razloga, nije bilo, dobro će nam sada sto posto biti. Barem u smislu razvoja metropole i njezina napretka jer za to, odnosno, ako ćemo precizno, za “podršku pripremi i provedbi projekata grada” stiže nam nova služba. Osnovala se ona u sklopu Ureda gradonačelnika Milana Bandića, i to ponovnim izmjenama pravilnika o njegovu unutarnjem redu. Kažemo “ponovnim” jer smo ih jedva prebrojili. U 2010. izmjene su, primjerice, bile dvije, godinu kasnije bilo ih je čak devet, a sveukupno u posljednjih deset godina – 57.

Jedno unutar drugog

E sad, nije, naravno, u svim tim slučajevima bilo riječ o osnivanju novih službi ili sektora unutar ureda, kao što je nedavno uspostavljen tim posebno zadužen za društvene mreže, već ima tu i sistematizacija, odnosno premještanja određenih službi pod ingerenciju nekih drugih sektora, ali da sad ne kompliciramo s općenitim stvarima, zadržimo se na ovim posljednjim promjenama. Dakle, unutar Ureda gradonačelnika već je postojala Služba za analizu i unapređenje poslovnih procesa, unutar koje su djelovala dva odsjeka, jedan koji je tim istim poslovnim procesima upravljao, a drugi ih je analizirao i optimizirao. Ta dva odsjeka zadržana su, dok im krovna više nije spomenuta Služba, već je to postao Sektor za razvoj i unapređenje procesa, a Služba je potpala pod njega. A osim dva odsjeka, ovog za upravljanje poslovnim procesima i onog za analizu tih procesa, aktivna će sad biti i Služba s početka teksta, punog i službenog imena, kako službi priliči, Služba za podršku pripremi i provedbi projekata Grada Zagreba. A što ona točno radi, objasnili su iz Grada.

– Obavlja poslove razvoja, implementacije i održavanja sustava upravljanja projektnim ciklusom, razvoja integriranog pristupa u pripremi i provedbi projekata, evaluacije projekata, poslove podrške planiranju, usmjeravanju, kontroli i provedbi projekata u gradskim upravnim tijelima, poslove zaprimanja i vrednovanja inicijativa, odobrenja i uspostave te provedbe i zatvaranja projekata – samo dio onog čime se Služba bavi opisali su iz Grada, u kojem kažu kako će zaposlenici voditi čak i “dnevnik inicijativa i projekata Grada Zagreba”. Što je to, nisu rekli pa ne znamo, ali znamo zato da je otvoreno još radnih mjesta. Točnije, citiramo li izmjene Pravilnika o unutarnjem redu Ureda gradonačelnika, “riječi 178 radnih mjesta zamjenjuju se riječima 191 radno mjesto, a broj izvršitelja 469 zamjenjuje se brojem 481”.

Zanimanja kao u priči

Sam Ured gradonačelnika, inače, ima šest posebnih “ustrojstvenih jedinica”, koje čine sektori i službe, dok zaposlenih ima još i izvan ustroja. Radi tamo, tako, zgodan dijapazon stručnjaka, među ostalima viši stručni savjetnik pročelnika za koordinaciju medijskih aktivnosti, posebni viši savjetnik gradonačelnika za izgradnju Grada – specijalist, viši stručni savjetnik u Predstavničkom uredu Grada Zagreba u Bruxellesu, viši stručni referent za dokumentaciju, ali i “samo” stručni referent za dokumentaciju, administrativni tajnik gradonačelnika, administrativni tajnik zamjenika gradonačelnika, “samo” administrativni tajnik, ali i administrativni referent. Osim samog Ureda gradonačelnika, postoji i Stručna služba gradonačelnika, također podijeljena, i to u sedam sektora.

Ključne riječi

Komentara 13

VO
volina
11:45 03.08.2019.

Još uhljeba i to većinom izbosne a i sada u gradu ima više šefovskih mjesta nego šljakerskih a ima i odjela gdje šef šefuje samom sebi. To nije normalno.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
00:03 03.08.2019.

Kada će ustrojiti izdvojeni odjel Remetinec ?

Avatar Niškorist
Niškorist
07:29 03.08.2019.

Ured za podržavanje Bandića. Novo izmišljeno radno mjesto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije