Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima snijega

Zagreb Children FIS na Sljemenu okuplja skijaše iz cijelog svijeta

Foto: Jakov Novak
1/3
18.02.2014.
u 16:49

Danas i sutra na Crvenom spustu je međunarodno skijaško natjecanje za kadetkinje i kadete, sudjeluje 178 skijaša iz 25 zemalja

Ukupno 178 natjecateljica i natjecatelja iz čak 25 zemalja svijeta vozit će osam utrka u četiri kategorije u sklopu Zagreb Children FIS-a, odnosno, natjecanja u alpskom skijanju za kadetkinje i kadete koje se održava danas i sutra u 9 i 11.30 sati na Crvenom spustu na Sljemenu.

Natjecanje u dvije dobne kategorije (14-godišnjaci i 16-godišnjaci) organizira Zagrebački skijaški savez koji ove godine slavi 120. godišnjicu. Zbog natjecanja ovih dana, podsjećamo, nije moguće rekreativno skijanje za građane, koji će na snijegu moći ponovno uživati od četvrtka 20. veljače.

 - Ovo natjecanje izrazito je bitno za skijanje u Hrvatskoj. Naši kadeti natječu se na domaćem terenu protiv natjecatelja iz cijelog svijeta, te su puno sigurniji i rezultati su im bolji, što im daje poticaj za ostala međunarodna natjecanja, govori nam Darivoj Repač, predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza, ujedno i organizatora natjecanja. Kadeti se natječu u dvije kategorije, veleslalom koji se održao danas, te slalom koji će se voziti sutra, prva skupina kadeta u 9 sati, a druga u 11 i 30. Zagreb Children FIS jedno je od petnaest natjecanja diljem svijeta u navedenim kategorijama, od kojih su najpoznatija talijanski Troffeo Pinochio Sugli Sci, te Trofeo Topolino , svojevrsno svjetsko prvenstvo za kadete i jedino natjecanje veće od Sljemenskog. Tijekom natjecanja staze na Sljemenu biti će zatvorene za javnost, a rekreativni skijaši moći će se voziti već od četvrtka.

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
12:53 18.02.2014.

Zagreb Children FIS??? Koji je službeni jezik u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije