Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lidl i grad u akciji

Za uređenje mosta u perivoju Erdödy prikupili 150 tisuća kuna

Most Jastrebarsko
Foto: Arhiva VL
27.03.2014.
u 11:36

Dva mjeseca od svake kupnje u Lidlu odvajala se kuna za uređenje jaskanskoga mosta. Uredit će se i cvjetne gredice, zamijeniti iščupana stabla, izgraditi drvene šetnice uz jezero i po otočićima...

U akciji Grada Jastrebarskog i Lidla pod nazivom “Jedna kuna od svakog računa” za jaskanski most u perivoju Erdödy prikupljeno je 150.000 kuna.

U nekadašnjem parku plemićke obitelji prije je obnovljen plato ispred stare Žitnice, pojedine šetnice uz dvorac te je uređeno jezero, a u pripremi su i nove radnje kako bi se perivoju, posebno nakon ciklona Teodora koji je u prosincu uništio brojna stabla, vratio nekadašnji sjaj.

– U akciji dva se mjeseca od svakog računa izdvajala po jedna kuna, i to je tih ukupno 150.000. Vrlo smo zadovoljni odazivom građana, a toliko računa samo dodatno potvrđuje da su Jaskanci zadovoljni konačnom obnovom starog perivoja – rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel te dodao da će se razlika do pune cijene obnove mosta, koja će stajati oko pola milijuna kuna, osigurati iz gradskog proračuna.

Osim mosta, koji će podsjećati na starinske, drvene, perivoju slijedi još i uređenje cvjetnih gredica, zamjenska sadnja iščupanih stabala, gradnja drvenih šetnica uz jezero i po otočićima.
Ove se godine, također, kreće s novim projektima koji će se financirati uglavnom fondovima Europske unije, a i za obnovu perivoja upravo iz fondova povučeno je oko 548.000 eura.

>>Drvene šetnice uz jezero i novi most za perivoj dvorca Erdődy

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
12:51 27.03.2014.

Ministar okoliša Zmailović, je iza sebe u Jaski ostavio sposobne ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije