Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šrilankanski restoran Curry Bowl u Zagrebu

Za svoj peti rođendan častimo one na prvoj crti protiv COVIDa-19

05.12.2020.
u 21:17

Izuzetno popularni šrilankanski restoran Curry Bowl djelatan je i u lockdownu, a umjesto popusta na dostavama ili nečega sličnog, svoj su peti rođendan odlučili proslaviti besplatnim obrocima za zdravstvene djelatnike na prvoj crti obrane od pandemije

Vjerovali ili ne, Curry Bowl, šrilankanski restoran u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu slavi svoj peti rođendan. Bio je, naime, 4. prosinca 2015. godine kada je restoran egzotične kuhinje sa Šri Lanke otvorio svoja vrata i ponudio Zagrepčanima tradicionalna začinjena jela s tog otoka-države. Ističu kako su danas među pet najbolje ocijenjenih restorana u Zagrebu od strane turista ali i domaćih gostiju.

– Donosimo doista jedinstven koncept moderne začinske curry kuhinje gdje nudimo najbolje od južnoazijskog street fooda sa Šri Lanke. Naši okusima intenzivna hrana i nevjerojatno prijateljsko osoblje zaslužni su za reputaciju koju danas imamo, kaže Brian Senaratne, voditelj Curry Bowla. No, nisu nas kontaktirali samo zato da bismo objavili kako imaju peti rođendan i tako povećali ionako dobru posjetu. Pa, ionako je lockdown, restorani rade samo dostavom ili preuzimanjem hrane. Nešto drugo je bilo u pitanju, peti rođendan u Curry Bowlu žele proslaviti na poseban način.

– Ove godine rođendan slavimo u lockdownu a želimo petu obljetnicu otvaranje restorana posvetiti zdravstvenom osoblju na prvoj crti na naš poseban način. Sve do 11. prosinca, dakle tjedan dana, zdravstveni radnici hrvatskih bolnica na prvoj liniji borbe protiv COVIDa-19 mogu preuzeti besplatan obrok samo pokazujući svoju radnu iskaznicu ili sličan dokument, rekao nam je Brian. Dakle, u Curry Bowlu svakoga dana od 11 do 22 sata svaki zdravstveni djelatnik dobiva jedan besplatan obrok. Plemenit čin u teškim vremenima jednog gotovo neočekivano uspješnog restorana. Kako kaže Brian, Kotthu, jelo od izrezanih tortilla, povrća, curryja, pikantnog začina, jaja, mesa i sira najtraženije je u ponudi Curry Bowla.

- To jelo najpopularniji je street food i u samoj Šri Lanci, nešto kao ćevapi u Hrvatskoj, kaže. Zagrepčani su jako prihvatili ovu kuhinju, toliko da se sada nudi u četiri različite jačine – Blago, na hrvatski, na šrilankanski i – JESI LUD!? Količina posluženih obroka u ovih nekoliko godina dovoljno govori: 2016 – 45,071, 2017 – 50,467, 2018 – 64.768, 2019 – 82.799. Brojke ovdje govore gotovo koliko i bogati Curry Bowl okusi.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar wakan tanka
wakan tanka
20:59 06.12.2020.

hahaha.........medju 5 najboljih restorana u Zagrebu???.........u Londonu je ovaj tip prehrane na nivou nasih bureka, platili smo 3 £ po osobi a stavljaju toliko papra da ti poslije treba 20 £ za pivo da dodjes sebi..........(osim ako te tone papra ne stite od korone)

Avatar abakus
abakus
08:00 06.12.2020.

Dobro da znam da podržavate korona-ludilo. Mene i moju obitelj kao mušterije ste ovim izgubili.

VA
valpovo
22:12 05.12.2020.

Cestitke za 5 rodjendan mnoge srece u daljnjem polovanju. Vrlo lijepa gesta.Jos jednom cestitam i svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije