Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava

Za svaku od 70-ak stradalih kuća Sveta Nedelja isplatit će 7000 kuna

poplave
VL
24.09.2010.
u 10:38

Stradalo je 70-ak kuća, a šteta iznosi od 70.000 do 100.000 kuna po kućanstvu - kaže gradonačelnik Drago Prahin.

Izvanredna situacija zbog elementarne nepogode koja je ovoga tjedna pogodila područje Strmca, Prelca i Zloda utjecala je i na devetu redovitu sjednicu Gradskog vijeća. Osim detaljnog izvještaja gradonačelnika Drage Prahina o kronologiji borbe protiv podivljale rijeke, pozornost okupljenih vijećnika privuklo je i jednosatno izlaganje žrtava poplave zbog kojeg je sjednica nakratko i prekinuta.

Stanovnike Prelca, sela koje je, kako kažu, “žrtvovano da bi se Strmec obranio od poplave”, zanimalo je kada će im i u kojem iznosu biti isplaćena naknada za pretrpljenu štetu te kada će napokon početi gradnja nasipa koji bi ovakve katastrofe u budućnosti spriječio.

– Stradalo je 70-ak kuća, a šteta iznosi od 70.000 do 100.000 kuna po kućanstvu. Grad će svakom od njih u prosjeku isplatiti oko 7000 kuna, a ostatak subvencionira županija ili država – objašnjava Prahin. Gradnja je nasipa pak u nadležnosti Hrvatskih voda s kojima će Grad, obećava Prahin, što prije zakazati sastanak...

Vijećnica SDP-a Romana Semenić također ima rješenje – zašto Grad ne bi subvencionirao osiguranje kuća od poplave?

Ključne riječi

Komentara 1

RE
renataz
20:43 26.09.2010.

Nadam se da će te dobiti barem onoliko koliko piše i nedajte se jer prije 10 godina u onog groznoj tuči nam je uništen kopletni krov(šteta cca 30000 kn), tjedan dana nam se sljevalo po zidovima u potkrovni stan još se vide mjesta gdje je curilo. Nikada nismo dobili niti lipe uz ispriku da nema novaca, a kasnije smo saznali da tko je bio bliže kopanji i nije imao štete je dobio lovu, a mi frišku figu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije