Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadstrešnice

Za niti polovicu radova isplaćen puni iznos od 8,1 milijun kuna

nadstrešnica
Marko Lukunić
18.06.2010.
u 16:20

Samo za nabavku i postavljanje prometnih znakova za osiguranje prometa plaćeno je 4,2 milijuna kuna. Odbor za kontrolu traži cijenu pojedinačne nadstrešnice.

Grad je tvrtki Gamont za niti polovicu postavljenih temelja (285) za nadstrešnice na tramvajskim i autobusnim stajalištima platio iznos koji je dogovoren za 600 temelja - 8,1 milijun kuna. Jasno je to iz dokumentacije koju je Ured za izgradnju jučer dao Odboru za kontrolu (zadnji obračun je iz rujna 2009., a od tada je postavljeno još 70 nadstrešnica). Apsurdno je da je od tog iznosa 6,3 milijuna kuna potrošeno na nepredviđene radove, a samo za nabavku i postavljanje prometnih znakova za osiguranje prometa plaćeno je 4,2 milijuna kuna. Vesna Lubin, pomoćnica pročelnika koja je vodila natječaj za nadstrešnice, visoku cijenu, o čemu je Večernji list više puta pisao (cijena s montažom, projektiranjem i nadzorom iznosi 58 milijuna kuna) je pokušala objasniti individualnim situacijama za gradnju svake nadstrešnice.

– Svaka nadstrešnica ima svoj troškovnik: projekte za temelje, montažu i elektroniku – kazala je. Igor Rađenović upozorio je da u troškovniku koji im je poslao njezin Ured jasno piše da je svaka nadstrešnica imala isti troškovnik po kojemu je svugdje izvađena jednaka kubikaža zemlje, potrošena jednaka količina betona... Članovi Odbora upozorili su da je prema troškovniku planirano višestruko (dva do tri puta, a negdje i više) radova nego se ostvarilo u praksi (što se vidi iz kumulativnog troškovnika nakon izvođenja radova).

– Ugovarali smo po količinama, a ne po nadstrešnici – kazala je Lubin. Predsjednik Odbora Josip Kregar tražio je da im se dostavi troškovnik za cijenu jedne nadstrešnice.

– Želimo čiste račune, a ne umnožavanje papira s projektima – kazao je Kregar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije