Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je od njih favorit?

I ovi menadžeri Agrokora i Atlantica u borbi za šefa Holdinga

17.08.2013., Zagreb - Upravna zgrada Zagrebackog Holdinga u ulici grada Vukovara 41.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
20.02.2015.
u 09:30

Između četiri osobe izabrat će se predsjednik uprave najveće gradske tvrtke koja ima 11.000 zaposlenih

Igor Kodžoman, Tomislav Matusinović, Željko Šundov i Dejan Fičko četiri su kandidata za predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga.

Nadzorni odbor ove gradske tvrtke u srijedu je do kasno navečer pregledavao njihove životopise koje je, između njih 150, za Holding izabrala headhunting agencija Pedersen & Partners.

Bogate biografije

Oni su, pak, dali svoja mišljenja o četvorici mogućih predsjednika uprave komunalne megatvrtke, no koji od njih će na kraju donositi odluke koje će se ticati više od 11.000 zaposlenika, ali i građana Zagreba, odabrat će dogradonačelnica Sandra Švaljek i pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić, koji su članovi skupštine društva.

Najviše je glasova podrške Nadzornog odbora, kako doznajemo, dobio Igor Kodžoman. On je karijeru počeo kao revizor u tvrtki Ernst&Young, potom je deset godina bio u Hypo banci, od čega godinu dana prokurist u Slavonskoj banci, prije nego što ju je preuzela Hypo banka. Iako nije ništa htio komentirati, kako kažu njegovi poznanici, sigurno je riječ o velikom izazovu i sigurni su da on smatra kako Holding može uz dobro restrukturiranje postati čudo od kompanije, koja može sigurno pružati kvalitetniju uslugu građanima, pa i jeftiniju. Kodžoman je bio šest godina predsjednik uprave Zvijezde, a potom je otišao u Sense Consulting.

U poslovnim krugovima jučer su nam rekli kako su Kodžoman i Matusinović izvrsni kandidati jer imaju puno iskustva u vođenju tvrtki, dok za Šundova i Fička nisu imali jednake riječi hvale.

Tomislav Matusinović je, između ostalog, bio i regionalni voditelj tehničkih operacija u kompaniji Coca-Cola Adriatic, a od 2011. vlasnik je tvrtke Salebra koja je, među ostalim, ekskluzivni franšizer za kozmetički brend Illamasqua.

Dejan Fičko većinu karijere izgradio je na pozicijama u Pevecu, a Željko Šundov ima bogatu karijeru na čelnim pozicijama, prije svega zato što mu posao i je privremeni menadžer, dakle netko tko dolazi rješavati lošu situaciju u tvrtki. Ima i vlastitu tvrtku za poslovno savjetovanje Karmen.

Na natječaj za predsjednika i članove uprave Holdinga došlo je oko 370 prijava, a uvjeti za radno mjesto koje je pripadalo Slobodanu Ljubičiću su 15 godina radnog iskustva, od čega pet na rukovodećim pozicijama te znanje engleskog jezika.

Ugovor na četiri godine

Ugovor će s novim menadžerima Holding potpisati na četiri godine. Kandidati za članove uprave, koje također između prijava bira tvrtka Pedersen & Partners, bit će predstavljeni Nadzornom odboru sljedećeg tjedna.

Prvi put za čelna mjesta proveden natječaj

Komentara 11

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
10:27 20.02.2015.

I cemu natjecaj opet igre pa jasno je da je odluka donesena todoricev igrac je izabran.a poslije holdinga kad sredi stanje ha vratice se svom dirigentu ko i bivsi guverner hnb-a

AH
ahaskoro
10:49 20.02.2015.

A cuj u agrokoru i atlantik grupi moras radit kad si mendjer, u holdingu nemoras.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:51 20.02.2015.

Napeto je, napeto... Poglavice plešu, u pozadini se čuju bubnjevi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije