Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJEG IZ GUŽVE ZAGREBA

Za doček već odavno nema mjesta, a u Snježnoj kraljici i Tomislavcu gužva i za advent

Snježna kraljica i Tomislavac
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
27.11.2019.
u 19:15

Kapaciteti na vrhu Medvednice gotovo su rasprodani, a najveća je ondje gužva za polnoćku u šumi u kapelici Majke Božje Sljemenske

Dok se u centru grada užurbano pripremaju za početak adventa i zimske idile, na Sljemenu je sve već odavno spremno. U predvorju aparthotela Snježna kraljica gospodin Gingerbread Man sjedi na fotelji i čeka goste, božićno drvce već je ukrašeno, a vatra iz kamina veselo pucketa. Sve što nedostaje da upotpuni ugođaj, poručuje osoblje hotela, snježni je pokrivač od kojih dvadesetak centimetara. I, dakako, gosti, koji će uskoro početi pristizati u velikim brojevima.

Dolazi i sveti Nikola

– Advent na Sljemenu postaje sve popularnija turistička atrakcija – kaže direktor hotela Tomislavov dom Davorin Blagojević pa dodaje da bi svi koji žele boraviti u jednom od 17 apartmana Snježne kraljice ili u jednoj od 42 sobe Tomislavca trebali požuriti s rezervacijama. Jer, govori nam Blagojević, od velike gužve i buke koja se u gradu stvara u adventsko vrijeme rado barem nakratko pobjegnu svi kako bi se opustili te uživali u miru i prirodi.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Kako se približava zima, povećava se interes i za cjelotjedni boravak – kaže nam upravitelj hotela Tomislavov dom. A da bi posjetitelji za vrijeme blagdana imali potpuni adventski ugođaj, za njih su na Sljemenu pripremili posebnu zimsku čaroliju. Tako će se svakog adventskog vikenda u Snježnoj kraljici i Tomislavcu posluživati blagdanski švedski stolovi s tradicionalnim zimskim jelima.

Kuhani buncek s restanim krumpirom, zelje s kobasicama i purice s mlincima neka su od njih, a štrukli, sljemenske gibanice, savijača i štrudle nezaobilazni su desert. U planu je i živa glazba akustičnog dueta Bruna i Ane, a održavat će se i radionice na kojima će djeca pisati pisma Djedu Božićnjaku, ukrašavati bor, bojiti lica, a za njih će biti organizirane i zimske igre. Svoj je dolazak 7. prosinca najavio i sveti Nikola u pratnji Krampusa, a najmlađima će davati poklone i šibe.

Ono čemu se mnogi najviše vesele pri odlasku na Sljeme posjet je jaslicama u prirodnoj veličini koje se nalaze kod Stare lugarnice te polnoćka koja se održava u maloj kapelici Majke Božje Sljemenske. Čekanje Božića u mrakom okruženoj šumi ugođaj je zbog kojeg u kapelici svake godine ima više ljudi nego što ih u nju može stati.

Malo i na wellness

– To su neki od najljepših trenutaka u cijeloj godini – kaže Blagojević dodajući da će oni koji odsjednu u Snježnoj kraljici prije i poslije te svete mise moći slušati božićne pjesme u živoj izvedbi. U oba se hotela nudi i doček Nove godine s neograničenim pićem i živom glazbom koji je u Tomislavcu rasprodan za samo deset dana. Ni u Snježnoj kraljici za najluđu noć u godini više nema mjesta jer posljednje se prodalo još prije tjedan dana.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kako nam pak kaže Blagojević, svaki hotel nudi nešto posebno za svog gosta pa je Snježna kraljica tako najbolji odabir za one koji Sljeme u adventsko doba žele posjetiti s djecom i provesti zimske praznike uz skijanje. Svaki apartman, osim dvokrevetnih soba, ima i dnevni boravak s malom kuhinjom, a sobe koje su u centralnom dijelu kuće opremljene su i kaminom. Tomislavov dom, s druge strane, prikladniji je za poslovne goste pa su zbog toga sobe su isključivo dvokrevetne s jednim pomoćnim ležajem. No oba nude dodatne sadržaje poput jacuzzija, saune i masaže. U Tomislavovu domu nalazi se i mini teretana i solarij, a u prizemlju je smješten veliki bazen s vodom temperature 29 stupnjeva.

– Odlično za relaksaciju nakon poslovnog sastanka, ali je jako popularan i za slavlje dječjih rođendana – kaže Blagojević.

VIDEO: Snijeg na Sljemenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije