Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna nabava

Za automobile putem lizinga Grad će potrošiti 13 milijuna kuna

13.02.2015., Zagreb - Svjetski dan zimskog bicikliranja na posao mnogi su gradjani obiljezili odlaskom biciklom na posao. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
17.02.2015.
u 12:16

Za uklanjanje žvakaćih guma i grafita 700 tisuća, za održavanje jarbola 300 tisuća kuna

Samo na provjeru poštanskih pošiljki od mogućih eksplozivnih naprava Grad će ove godine potrošiti 190 tisuća kuna. Još sto tisuća kuna izdvojit će se za domjenke u palači Dverce, 300 tisuća kuna otići će na održavanje jarbola za zastave, a 370 tisuća kuna na brendiranje i snimanje filmova o gradskoj povijesti, no i suverenosti.

Novi vrtići

Ove zanimljive stavke u nizu su onih za koje je gradska vlast ove godine planirala potrošiti novac putem javne nabave. Tako se planiraju radovi na uređenju cesta, vrtića, škola, mostova, javne rasvjete, ali su predviđeni i troškovi poput održavanja javnih satova, hotelskih smještaja, putovanja gradskih dužnosnika...

U planu se nalaze i važni projekti poput arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenje dječjih vrtića Stenjevec i Sveta Klara te Centra za autizam. Grad je odlučio investirati i u izradu tehničke dokumentacije za kompleks klizališta s bazenom u Stenjevcu te dokumentaciju za gradnju XII. gimnazije.

U planu je i projekt uređenja Doma zdravlja na Malešnici te studija uređenja grada za Sveučilišne igre. Osiguran je novac i za obnovu Trga kralja Tomislava, rekonstrukciju Gajeve i Radićeve ulice, a značajnije će biti ulaganje i u biciklističke staze pa će se ona graditi prema Buzinu i Velikom Polju.

– Žao nam je što se i nas ne uključi u planiranje jer Grad još nema cjelovitu strategiju, nego pojedinačna rješenja – kazao je Vladimir Halgota iz Sindikata biciklista.

Prema planu, već se zna da će se 200 tisuća kuna dati za ovogodišnju norijadu, a šest milijuna za božićno uređenje grada, dok će se za tri milijuna kuna tijekom godine održavati prazni gradski stanovi.

Borba protiv grafita

No, jedna od najvećih stavki u javnoj nabavi je operativni lizing za automobile u vrijednosti 13 milijuna kuna na razdoblje od pet godina. Osnovnoškolci će i sljedeće godine dobiti besplatne udžbenike, za što je predviđeno 30 milijuna kuna.

Po 700 tisuća kuna utrošit će se za uklanjanje žvakaćih guma, a isto toliko i za uklanjanje grafita. Član Povjerenstva za urbanu sigurnost Alen Ostojić kaže da to nije dovoljno za borbu protiv grafita već da novac služi za brisanje uvredljivih grafita s gradskih objekata.

– Jučer smo raspravljali o planu za sprečavanje vandalizma i borbu protiv "grafitera" koji će se naći na idućoj sjednici Skupštine – kazao je Ostojić.

Komentara 8

FA
fakin2012
14:07 17.02.2015.

romski kralj Bandić potrošio je 2.500.000.000,00 kn za izgradnju stanova, da može davati romima :-)

BL
blinkdino
19:58 17.02.2015.

zato su i poskupjeli gorivo pa kupuji sebi nove aute. ova drzava sve vise tone u minus zbog parazita koji se nedaju maknuti.

SU
SUBARU
08:47 18.02.2015.

E moj zagrepčani(Bandićevi purgeri) dolazi na naplatu delanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije