Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najam prostora

Država 87 kvadrata u Gajevoj nudi već od 5500 kuna

prazan lokal
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
30.11.2015.
u 12:00

Državni ured za upravljanje državnom imovinom traži zakupce 24 poslovna prostora u Zagrebu. Rok za prijave je 23. prosinca

Atraktivan ulični poslovni prostor na križanju Gajeve ulice i Marićeva prolaza od 87 kvadrata država iznajmljuje za početnu cijenu od 5500 kuna. No s obzirom na to da je riječ o dobroj lokaciji, cijena bi mogla biti znatno viša.

Riječ je o jednom od 24 poslovna prostora za koje Državni ured za upravljanje državnom imovinom traži zakupce kako bi prostore stavili u funkciju te malo popunili državni proračun. Osim prostora u Gajevoj, najskuplji su prostori u Gundulićevoj 9 gdje se 46 kvadrata iznajmljuje za početnih 4000 kuna, prostor u Petrovoj 47 gdje se poslovni prostor od 85 kvadrata može unajmiti za tri tisuće te podrumski prostor od 150 kvadrata u Vodnikovoj za 2,2 tisuće kuna.

Ponude se primaju i otvaraju dva dana prije Božića, odnosno 23. prosinca, a petogodišnji ugovor država će potpisati s onim tko ponudi najviši mjesečni iznos. Iako su mnogi prostori neuređeni ili zapušteni, zakupci nemaju pravo na povrat ulaganja, a uz najam, zakupac mora plaćati i sve tekuće troškove održavanja prostora te struju, vodu, grijanje, spomeničku rentu, pričuvu te komunalnu i vodnu naknadu.

Komentara 8

TV
tvrdapixa
14:20 30.11.2015.

U naslovu govorite o prostoru u Gajevoj, a na fotki je prostor u Petrinjskoj. Malo šlampavo, kaj ne?!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:32 30.11.2015.

Dođeš, uzmeš i urediš, kreneš plaćati najam, doprinose, porez i prirez, režije i parafiskalne namete , vidiš da neide, nemožeš se sa glavom sastavit, uđeš u dugove, probaš izać kao gospodim opet neide, skužiš da su te namagarčili, kasno je,je, i tako ti prođe život u jednom gradskom poslovnom prostoru....jadno al istinito....

KO
Komacero
09:01 01.12.2015.

Placeni clanak i tipican primjer korupcije u reziji drzave.Drzavni interes bi trebo bit da prostorije stave u funkciju ,tako da prostor daju onom koji ce podic kulturu ,navuc turiste ,a ne onom ko najvise plati ili onom kojeg zele upropastit.Jaa trazim prostor ali nedolazim u obzir samo zato jer se izjasnjavam u Hrvatskoj ko Hrvat a ne abolirani cetnik ili crveni kmer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije