Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Za 120. rođendan školi darovali parket

OŠ Trnjanska
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
09.09.2019.
u 09:13

Bivši učenici OŠ Trnjanska akcijom prikupili 12.000 kuna

Kad su mještani Starog Trnja čuli da se sportska dvorana njihove osnovne škole konačno obnavlja sredstvima Grada, bili su presretni. OŠ Trnjanska ove godine, naime, slavi svoj 120. rođendan, pa je nakon potpune obnove školske zgrade obnova dvorane bila točno ono što su željeli.

No riječ je bila samo o projektu vanjskog uređenja fasade i stolarije, dok je unutrašnjost dvorane i dalje bila dotrajala. Zato su se, prepričava stanovnik Starog Trnja i vijećnik tamošnjeg mjesnog odbora Krešimir Končić, mještani odlučili za zajedničku akciju i vlastitim sredstvima obnovili parket u dvorani.

– Naša braniteljska zadruga “Staro Trnje” organizirala je ovu akciju. Okupili smo neke od bivših učenika, neki su bili dio zadruge, a neki nisu. No svi su se s tim složili i sudjelovali u prikupljanju novca, i roditelji i susjedi i bake, sve kako bi djeca mogla uživati u prvim danima škole - kaže Končić. Prikupili su ukupno oko 12.000 kuna i usprkos tome što realni troškovi obnove iznose trostruko više, iznos je bio sasvim dovoljan.

– Unutar zadruge imamo majstore koji su nam dali “ruke”, a platili smo samo materijal pa je novca bilo dovoljno – kaže Končić. Kako bi dvorana bila gotova na vrijeme, svi su zasukali rukave, čak je i domar iskoristio svoj godišnji i proveo ga iscrtavajući parket i privodeći radove kraju.

– Bila je to lijepa gesta i jako sam zahvalna, i Gradskom uredu koji nam je uredio vanjski dio dvorane kao i susjedima i bivšim učenicima koji su pridonijeli da sve bude uređeno i iznutra – kazala je ravnateljica škole Nada Šimić, koja je pozvala sve da u 11 sati dođu na otvorenje škole, zakusku i priredbu u povodu jubilarnog rođendana.

Ključne riječi

Komentara 2

TM
trade_mark
11:03 10.09.2019.

pa zar nije žalosno da u 21. stoljeću novine pišu članke o tome kako je netko darovao parket nekoj školi u hrvatskoj? umjesto da pišu kako je u školi uređen kabinet za robotiku, ili informatiku, ili prirodne znanosti... nama je vijest da je škola dobila parket! pa zar to istovremeno nije i sramotno i tragično?!

LA
lajh1985
01:43 10.09.2019.

to je kad su sami radili i imali majstora,ali da je drzavni majstor radio onda bi bili trostruki dok si svi raspodjele trosak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije