Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće za elektroničke medije

Z1 dobio televizijsku koncesiju za Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku

Radiotelevizijski toranj Sljeme
Marko Prpic/PIXSELL
21.11.2018.
u 17:46

Z1 je najpovoljniji ponuditelj za televizijsku frekvenciju, odlučilo je Vijeće za elektorničke medije

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je objavilo odluku kojom je Z1 d.o.o izabran kao najpovoljniji ponuditelj za televizijsku frekvenciju za područje Grada Zagreba i dijelova sjeverozapadne Hrvatske, a Jadranska radijska mreža za radijsku frekvenciju na širem području grada Šibenika.

Odluka VEM-a uslijedila je nakon što je Z1 jedini poslao ponudu nakon "Obavijesti o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije i radija" koju je Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila krajem rujna.

Koncesija za djelatnost televizije odnosi se na područje Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i dijelova Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije (digitalna regija D4) u trajanju 13 godina s predviđenim fiksnim dijelom godišnje naknade za koncesiju od 15.000 kuna.

S druge strane, Jadranska radijska mreža je dala ponudu za radijsku koncesiju za grad Šibenik, općine Murter, Pirovac i Primošten predviđenu u trajanju od 10 godina i s fiksnim dijelom godišnje naknade za koncesiju od 1000 kuna.

Odluka o davanju koncesija donesena je nakon što su 31. listopada bile otvorene ponude te nakon njihovog ocjenjivanja uključivši formalno-pravne i programske uvjete među kojima su i kvaliteta programa, vrijeme objavljivanja, količina vlastite proizvodnje i prilagođenost programa javnom interesu područja koncesije.

Prilikom ocjenjivanja lokalnog programa ocjenjuje se posebno informativni program s obzirom na način proizvodnje i količinu relevantnih vijesti koje ponuđač nudi u svom programu te odabir samih tema, a vezano uz iskazani javni interes.

Komentara 6

JO
Journalist007
18:06 21.11.2018.

Super!

MI
Miki
09:21 22.11.2018.

Bujica najkvalitetnija emisija.

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
19:46 21.11.2018.

Dobra televizija. Ima kvalitetnih emisija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije