Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodan ljubičić:

'Vozači ZET-a imaju dodatak za otvaranje vrata, to je apsurd!'

ZET 141 (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.11.2013.
u 11:58

Radnici Holdiga imaju prosječnu neto plaću od 6500 kuna i nastavit će živjeti dobro i dalje jer se osobne plaće neće rezati, ali u kolektivnom ugovoru postoje prava koja se relativno bezbolno mogu korigirati, kazao je Ljubičić

Sad počinje pravi posao, najavio je šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić na Radiju 101 nakon što je potvrdio da je ta gradska megatvrtka uspjela sanirati milijardu kuna duga. Ukupan je dug Holdinga devet milijardi, no to, prema njegovu mišljenju, nije mnogo jer su u iznos duga uračunate i investicije – dobri tramvaji, autobusi... 

Vrijeme je da počnemo raditi uštede s jedne strane, a na drugoj poticati poduzetničku klimu što je u Hrvatskoj jako teško – kazao je Ljubičić. U idućim mjesecima najavljuje uravnoteženje prihoda i rashoda, a jedan od koraka bio je i dogovor sa sindikatima o smanjenju primanja u iznosu od 600 milijuna kuna u iduće tri godine. 

– Većina građana misli da se u Holdingu dobro živi i tu su donekle u pravu. Prosječna je neto plaća 6500 kuna, a uz prava iz kolektivnog ugovora jasno je da se dobro živi. I nastavit će živjeti dobro i dalje jer se osobne plaće neće rezati, ali u kolektivnom ugovoru postoje prava koja se relativno bezbolno mogu korigirati – kazao je Ljubičić napominjući: – Vozači imaju dodatak na otvaranje vrata ili, na primjer, na prodaju karata što je apsurd. To su ostaci starih vremena kada se moglo više davati jer su prihodi bili veći. 

Smatra da je problem koji Hrvatsku najviše opterećuje proteklih 20-ak godina privatizacija s početka 1990-ih. 

Iz toga treba povući pouku da ne napravimo isto kad dođe vrijeme – napominje Ljubičić sugerirajući ipak kako je Holding u vlasništvu Grada, odnosno Gradske skupštine koja će na koncu odlučivati o njegovoj privatizaciji. Na pitanje hoće li si i on smanjiti plaću za deset posto, kazao je: 

– Ako Bandić bude tražio, da. Ali neće to biti velika ušteda već simbolična gesta.

 

Komentara 7

TH
than
12:13 08.11.2013.

Jos da barem i otvaraju sva vrata... Bahatosti nema kraja.

DU
Deleted user
13:33 08.11.2013.

Kad se ovom kvazistručnjaku treba smanjiti plaća onda je to simbolično. To da se vozačima plaća za otvaranje vrata je obična laž koja dolazi iz Bandićeve kuhinje. Pa nek ide Ljubičić vozit kad je to tako cjenjeno zanimanje.ž Ljubičić kojiji je na sastanku sa sindikatima izjavio: "Da je radnik pametan ne bi bio radnik."

DO
dobarlos
16:02 08.11.2013.

Hehe trebalo bi svima njima nogom pokazat izlaz iz firme, Mile Bandić bi imao čast da bude prvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije