Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"koncert za pad"

Vozači se u Zagrebu odazvali pozivu "Potrubi za pad HDZ-a"

Ciganović
Goran Stanzl
26.05.2011.
u 12:10

Društvena mreža građana skupina je aktivista koji su se okupili na Facebooku, a cilj im je srušiti Vladu i što prije izboriti transparentne izbore.

"Potrubi za pad HDZ-a" poziva transparent jutros izvješen iznad podvožnjaka u zagrebačkoj Miramarskoj ulici, kojem su se građani, očito nezadovoljni strankom na vlasti, oduševljeno i spremno odazvali .

Od ranog jutra središte grada zaglušeno je glasnim i čestim zvucima automobilske trube koju su zagrebački vozači spremno stiskali kao odgovor na poziv što ga je postavila Društvena mreža građana (DMG), skupina nezadovoljnika koji su se organizirali na Facebooku.

"Mi smo Društvena mreža građana te mirno, nenasilno i intenzivnim pritiskom tražimo dvije stvari: ostavku nesposobne, nelegitimne i korumpirane Vlade i što skorije i transparentne izbore. Za razliku od Vlade nismo političko tijelo, članovi stranaka, rušitelji države. Djelujemo kao građanska inicijativa koja se ne bori za privatne interese nego promovira društvenu svijest, građansku solidarnost i razvoj demokracije", piše na zidu grupe s Facebooka koja trenutačno broji 106 simpatizera.

Aktivisti su za danas priredili tribinu pod nazivom "Globalni boljitak" na kojoj će na pitanja kako živimo te možemo li bolje i slično odgovarati mr. sc. Branko Grahovac. Program počinje u 20.30 sati u Zagrebačkom informacijskom Centru ZIC na Trgu bana Jelačića 15.

Transparenti protiv vladajućeg HDZ-a ovih dana niču po cijelom Zagrebu, ali i izvan njega. Djelo je to akcije  Gerilske moći DMG, u kojoj se sve nezadovoljnike poziva na samostalne (gerilske) akcije poput lijepljenja transparenata, postera i sličnog i to po cijeloj Hrvatskoj kako bi se što brže i efikasnije skrenula pozornost na sve veći broj ljudi koji žele izbore i novu vlast.

 

Komentara 22

GE
geichi
15:06 26.05.2011.

Opet FB-revolucionari... je, ajte srušite vladu i... kaj onda? Imate crve v riti pa nemrete čekati redovne izbore? -- to vam je od sjedenja pred kompom, bolje izdađite van i radite nešto korisno.

DU
Deleted user
15:18 26.05.2011.

Vidi kako Kukuriku udara minuse. Znaci pogodio sam mojim komentarom u zivac. E bas mi je drago!!!

DU
Deleted user
12:57 26.05.2011.

Koje gluposti!!!! Kao prvo, trubljenje u gradu je zabranjeno (osim u po promet opasnim situacijama). Drugo, boli bilo koga ona stvar da li netko trubi za ili protiv neke stranke. Ako imate kaj za reci, biti ce izbori u jesen, pa onda birajte koga smatrate dobrim za Hrvatsku (ako takvih uopce i ima) i ne birajte lose (dakle SVE postojece stranke bez izuzetka!!!). E svasta: ovi na Facebooku su sve banalniji i gluplji... Lopatu u ruke im treba pa radite gospodo i ne trosite vrijem doma pred racunalom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije