Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Univerzijada

Volonterka iz Meksika: Vaši dečki prvaci su u prilaženju, ležerni su i veliki džentlmeni

19.07.2016., Zagreb - Studenti koji se natjecu na Europskim sveucilisnim igrama osvjezili su se u jarunskom jezeru izmedju natjecanja.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
20.07.2016.
u 14:54

Nakon dva tjedna u kampu kući se ne odlazi samo s medaljama oko vrata. Tu su i brojne uspomene, tek sklopljena prijateljstva, ali i – nove ljubavi.

Užarene tribine, srčano navijanje i slavlje samo su dio atmosfere koja danju vlada na zagrebačkim sportskim terenima na kojima se održavaju Europske sveučilišne igre. No, dobra zabava ne prestaje ni nakon sportskih događanja, ona se samo premješta u sveučilišno selo u kojem, dok traju Igre, žive sportaši i volonteri. Sport je, slažu se svi, na prvom mjestu, no nakon dva tjedna u kampu kući se ne odlazi samo s medaljama oko vrata. Tu su i brojne uspomene, tek sklopljena prijateljstva, ali i – nove ljubavi.

Nismo si konkurencija

– Koncentriramo se na rezultat, ali se i dobro zabavljamo. Ekipa je odlična i već smo upoznali puno kolegica i kolega iz cijelog svijeta s kojima ćemo svakako ostati u kontaktu, a već dogovaramo i da se međusobno posjećujemo – zaključuje Ukrajinka Kateryna koju smo susreli sa skupinom odbojkašica u sveučilišnom selu. Djevojke iz nekoliko različitih država upoznale su se na Igrama, a već su se zbližile tako da ne gledaju jedna na drugu kao na konkurenciju. Na pitanje ima li u selu i prvih ljubavi, odgovor je tek smijeh i međusobno zadirkivanje. Na kraju ipak zaključuju da Španjolci dobivaju titulu najzgodnijih.

Ajmo na piće

Ipak, prema prvim dojmovima, ni Hrvati nisu razočarali, iako su upravo Hrvatice te koje mnogi ističu kao najljepši dio Hrvatske. Domaći dečki posebice osvajaju ponašanjem, što potvrđuje i volonterka Deborah iz Meksika.

– Način na koji se približavaju djevojkama je simpatičan, čak i sladak. Uvijek se ponude da nas počaste pićem i da nas upoznaju, ali nisu naporni te ostavljaju djevojkama dovoljno prostora – kaže Deborah Daniela Echeverria Farrera.•

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
01:24 22.07.2016.

krasan članak... na nivou pučke škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije