Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova "garaže"

Vodovod i Plinara kupuju nova vozila za 5,6 milijuna kuna

U Njegosevoj ulici radnici gradske plinare poceli s radovima na zamjeni starih plinovodnih cijevi
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.01.2016.
u 10:00

Na popisu je 41 osobni automobil te 10 furgona. Za teže terene traži se pogon na četiri kotača i šest brzina, a pazili su i na ekostandarde

Zastarjeli vozni park odlučili su obnoviti u Vodovodu i odvodnji te Gradskoj plinari, a za 5,6 milijuna kuna planiraju kupiti 41 osobni automobil te 10 manjih dostavnih vozila – furgona.

– Naše društvo obavlja djelatnost na uslužnom području od 800 četvornih kilometara, na području Zagreba, Samobora i Svete Nedelje, a vozila su namijenjena obilascima i popravcima na vodospremama i precrpnim stanicama, uzorkovanju vode, očitanju vodomjera, izlascima na intervencije i slično – kazali su iz Vodovoda.

Dodali su da su se za kupnju odlučili s obzirom na nedostatak i eksploatacijski vijek postojećih vozila, ističući kako im je prosječna starost 15 godina. Vodovod za oko tri milijuna kuna kupuje 31 osobno, turbodizel vozilo, od kojih 10 na pogon na sva četiri kotača i šest brzina, a njih će, kazali su iz tvrtke, koristiti za terenske poslove na teže pristupačnim područjima. Dobra je stvar u natječaju niska potrošnja, pa tako Vodovod zahtijeva samo automobile koji zadovoljavaju najviše ekološke standarde i potrošnju od maksimalno četiri do pet litara.

Gradska plinara, pak, potrošit će 2,3 milijuna kuna, a planiraju kupiti 20 vozila, od kojih 10 osobnih i 10 manjih dostavnih vozila. Plinara je u ekološkim i štednim standardima otišla i korak dalje pa naručuje vozila na plin koja će biti sufinancirana iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Riječ je o kupnji vozila koja su zamjena za postojeća, koja se otpisuju i rashoduju zbog dotrajalosti i starosti od 12 do 20 godina, zbog čega ne mogu proći tehnički pregled, a popravak je neisplativ. Namijenjena su operativnim službama koja poslove obavljaju na distributivnom području Gradske plinare – kazali su iz tvrtke. 

Komentara 14

IV
Ivanveliki
11:50 07.01.2016.

Sve gorivo pojeftinilo, a plin najskuplji odkad postoji. Prodaju nam energent, a naplacuju energiju u kwh. Nisu nam prodali energiju, energiju prave nasi bojleri. Isto kao da nam na benzinskoj prodaju gorivo u kwh. Po tom izracunu energije iz plina ispada kako imamo energetski jako kvalitetan plin. 100x pravedniji je bio obracun po potrošnji u kubicima. Ovako su nam skriveno podigli cijene plina a da potrosaci toga nisu ni svjesni. E onda je lako kupovati nova vozila, jer su ova od 12 godina "prestara"

HR
Hrabraja
11:08 07.01.2016.

kad srot od plina prodajes pod prvu klasu, biti ce para za auto

ZL
zlatnirat
14:40 07.01.2016.

A gdje su elektro bicikli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije