Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplava u buzinu

Voda je šikljala sa svih strana i uništila ormare, krevet, parket... Cijeli stan!

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/10
26.09.2019.
u 13:45

Glavni je cjevovod, objašnjava, preuzak pa ne može “progutati” kišu koja teče u šaht, već je šalje prema našim domovima

Ormari, kauč, krevet, komoda, regal... Sve mora van. U smeće. Parket je u postupku “razvaljivanja”, a jedino što je preživjelo jesu kuhinja, kupaonica i podnica kreveta. Potpuno je u poplavi za nevremena koje je zahvatilo Zagreb uništen stan Ane Nakić u Ulici Grdenići u Buzinu, a šteta se, kaže, procjenjuje na barem 30.000 kuna. Voda je, opisuje, šikljala iz sifona, slivnika i WC školjke, pa su se Ana Nakić i njezina obitelj “kupali” i u fekalijama. Jednako je ruiniran i susjedni stan u kojemu živi obitelj Žučko. Ni ondje gotovo ništa nije ostalo sačuvano, a to im nije prvi put da su morali potpuno mijenjati sav namještaj i parkete zbog poplave.

Kalvarija se ponavlja

– Borimo se s poplavama svaki put kad padne malo jača kiša. Prije dvije godine susjedi su prošli kroz istu ovu kalvariju, a i tada je šteta bila potpuna – objašnjava Ana Nakić dok pokazuje tragove na zidu koji dokazuju da je voda bila sve do listova. Sobna vrata morala je skinuti sa šarki jer su nabubrila od vode, a tepih koji je bio potpuno natopljen mogao je završiti samo u otpadu.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za svoje probleme Nakićevi i susjedi krive Vodoopskrbu i odvodnju. Prije desetak godina ulica je dobila novu kanalizaciju, međutim, ističu, glavni je cjevovod preuzak pa ne može “progutati” svu oborinsku vodu koja dolazi u slivnik, već je šalje prema njihovim stanovima. Stoga svaki put kad padne kiša stanovnici Grdenića strahuju od poplave i stoje u pripravnosti ne bi li zajednički obranili ulicu. To se dogodilo i u noći na utorak, kad je njih šesnaest uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzin satima zajedničkim naporima usmjeravalo vodu dalje od slivnika i prema obližnjem parku.

Nije pomogao ni ventil

– Da ne bi došlo do ovakvih poplava, svi smo na cijevima koje vode do naših stanova ugradili nepropusne ventile. Međutim, onaj za moj i susjedov stan se ovoga puta nije dobro zatvorio i sad, eto, vidite koja je posljedica. Potpuna šteta koju ću tjednima popravljati – zaključuje Ana Nakić.

Komentara 1

DV
dvorskaluda
20:10 26.09.2019.

Potpuno isti problem kao stanovnici Rudeša. Bandićevi majstori - onakvi kakvi su popravili podvožnjak u Škorpikovoj. Zapravo; sve kaj radi je u tom stilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije