Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički obračun?

Vlast parkirališna mjesta iscrtala i u dvorištu oporbenog HDZ-a

Parking kod Same prazan, a kod Doma zdravlja traži se mjesto viška, kod HDZ također uveli naplatu (1)
Foto: J.Lemo/VLM
1/3
30.06.2010.
u 10:18

Komunalac, koji upravlja parkiralištima i vrši naplatu, nije želio reći koliko je dosad zaradio.

Nova parkirališna mjesta niču u Samoboru svaki dan, a baš nekoliko njih iscrtano je prošli tjedan u dvorištu Perkovčeve ulice 22, gdje je smješten samoborski HDZ, najžešća oporba vladajućoj stranci HSS-u. Perkovčeva je ujedno i u prvoj zoni naplate, gdje je sat parkiranja deset kuna.

Kod Same sve prazno

– Nema posebne odluke o uvođenju naplate tamo, jednostavno popunjavamo sve rupe gdje se dosad nije naplaćivalo – objašnjava gradonačelnik Krešo Beljak, ujedno i šef samoborskog HSS-a.

Što o tome misli HDZ?

– Zanimljivo je kako se samo stotinjak metara niže u Perkovčevoj, gdje su smještene prostorije HSS-a i čije je dvorište puno veće, parkiranje ne naplaćuje – kaže Tomislav Masten, šef samoborskog HDZ-a.

Dodaje kako ne zna koliko je iscrtavanje parkirališta u dvorištu uopće zakonito.

Naplata od tri kune po satu počela je prije nekoliko dana i u Gajevoj ulici kod Same te dijelu Ulice Zlatka Price. I dok je prije uvođenja naplate to parkiralište bilo dupkom puno, sada se mjesto može birati. Jer, Samoborci su od naplate kod Same “pobjegli” i automobile trenutačno parkiraju na jednoj od rijetkih besplatnih parkirališnih oaza u Samoboru - kod Doma zdravlja.

– Morat će se riješiti i ta situacija kod Doma zdravlja. Želja nam je da svi pacijenti imaju dovoljno besplatnih mjesta za parkiranje, a i da se regulira naplata na dijelu parkirališta koji neki građani koriste za privatne svrhe, a ne za odlazak liječniku – najavio je gradonačelnik Beljak.

Nova parkirališna mjesta iscrtana su i u Milakovićevoj ulici kod tržnice gdje se naplaćuje pet kuna za pola sata. No ta mjesta, kao i ona u prvoj zoni ili kod Same, zjape prazna. Komunalac, koji upravlja javnim parkiralištima i vrši naplatu na njima nije želio reći koliko su platili iscrtavanje mjesta kod Same, u Milakovićevoj i Perkovčevoj ulici.

Zarada je poslovna tajna

Isto tako, na pitanje koliko je Komunalac dosad zaradio od naplate parkiranja, odgovor je glasio da je taj iznos stvar njihove poslovne politike, čije detalje nisu dužni iznositi u javnosti.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kakodane2
12:21 30.06.2010.

Molim da mi se doma u dvorištu iscrta parking za drugu zonu i omoguci kupnja markice s kojom cu moc parkirat po cijelom gradu za 55kn mjesecno. HVALA I NE OVO UOPCE NIJE SARKAZAM!!!!

MA
Mayhaelo
18:27 30.06.2010.

U Zagrebu nam je slično kao u Samoboru. Tu u ZG ima ona velika kuća, ona žuta zgrada. Tamo u centru, blizu Trga. Velika je onako i djeluje dosta staro. I znaju tamo staviti hrvatsku zastavu da vioru i neki plakati budu tu i tamo po njoj.. Joj, kako se zove ta velika žuta kuća... Joj, nešto kao Hrvatsko narodno kazalište... E da! Tako je. Eto, neka i to sruše i parkirnog mjesta kao u priči. Možda da i onog konja i frajera na njemu skinu i tamo iscrtaju parkirna mjesta. - Ja sam sarkastičan, naravno.

Avatar commentator
commentator
21:47 30.06.2010.

To je čista krađa, a ono k\'o siroti se brinu za jedne pacijente iz doma zdravlja, stalo im je samo da mjesta pod naplatom ne stoje prazna. Prihod im je \"poslovna tajna\" oduvjek su pokriveni tajnom morali biti oni koji \"love u mutnom.\" Ovo je pravi kartel, za kojih Pablo Escobar je gospodin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije