Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. Susret školskih zborova

Više od 400 učenika natjecat će za titulu najboljeg školskog zbora

Koncert  zborova osnovnih i srednjih škola
Foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir
1/2
09.12.2016.
u 08:51

Manifestacija će završiti koncertom dječjih zborova u povodu Svjetskog dana zborskog pjevanja, u nedjelju 11. prosinca u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Više od 400 izvođača nastupit će u dvorani Gimnazije Sesvete na 2. Susretu školskih zborova koji će se održati u petak 9. prosinca s početkom u 18 sati.

Koncert zborova osnovnih i srednjih škola manifestacija je organizirana u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb. Cilj Susreta je razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja. Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe dobit će priliku javno prezentirati svoj rad te će im na taj način biti omogućeno procijeniti svoje muziciranje u odnosu na druge zborove.

Foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Na koncertu će nastupiti 9 školskih zborova – Pjevački zbor Gimnazije Sesvete, Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije, Zbor Gimnazije fra Dominika Mandića (Široki Brijeg), Djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica, Zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Zbor Srednje glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka, Dječji zbor Osnovne škole Izidora Kršnjavoga, Zbor Osnovne škole Sesvetski Kraljevec, Mali zbor Osnovne škole bana Josipa Jelačića i Dječja tamburaška sekcija KUD-a Klas - te Orkestar SO DO. Ulaz na koncert je besplatan.

Koncert školskih zborova dio je Festivala glazbe u sklopu kojeg je početkom studenoga održan Festival i Natjecanje pjevačkih zborova, a manifestacija će završiti koncertom u povodu Svjetskog dana zborskog pjevanja, u nedjelju 11. prosinca u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Na koncertu koji počinje u 12 sati nastupit će najmlađi izvođači – Dječji zbor Zagrebački anđeli, Dječji zbor Kikići, Zbor GŠ Dugo Selo i Zbor OŠ Slavka Kolara. Ulaz na koncert je slobodan.

Više informacija šaljemo Vam u prilogu, a možete ih pronaći i webu Festivala te na Facebook stranici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije