Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni radovi

Više od 100 km cesta u Zagrebu dobilo ocjenu "nedovoljan"

radovi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.04.2011.
u 11:26

Za potpunu rekonstrukciju gradskih kolnika Ured za promet procijenio je da je potrebno 200 milijuna kuna, ali proračun je skresan te su se neki radovi zbog toga morali i odgoditi

Ovo ljeto Grad će uložiti više od 50 milijuna kuna u uređenje i asfaltiranje oko 30 kilometara ceste u metropoli.

Radovi u dvije faze

Nakon pregleda prometne mreže utvrđeno je kako je gotovo 15 posto zagrebačkih prometnica spremno za “lifting”.

Od ukupno 700, više od stotinu kilometara gradskih prometnica dobilo je ocjenu “nedovoljan”! Za kompletnu rekonstrukciju kolnika u gradu, prema procjeni Ureda za promet, potrebno je 200 milijuna kuna, no smanjeni je proračun intervencije na prometnoj mreži sveo na minimum.

Program rekonstrukcije i asfaltiranja bit će podijeljen na dvije faze. Najprije će na red doći prioritetne ulice za koje je osigurano 35 milijuna kuna, a u slučaju da iz “bilo kojeg razloga”, kako stoji u planu radova održavanja javnih cesta, neka od njih “otpadne”, krenut će se s rekonstrukcijom drugih prometnica za gotovo 20 milijuna kuna.

Veliki zahvat predviđen je na Aveniji Većeslava Holjevca. Gradit će se spoj te avenije sa Slavonskom i tako zaobići autobusno stajalište u smjeru Novog Zagreba, što bi trebalo, ističe pročelnik spomenutog Ureda, Davor Jelavić, “bitno smanjiti gužve”.

Za uređenje donjogradske Petrinjske ulice, Trakošćanske, Remetinečke i Jazbine osigurano je 17 milijuna kuna. Petrinjska će biti kompletno uređena po uzoru na Zeleni val, a tako i Trakošćanska. Remetinečka cesta od rotora do križanja s Remetinečkim gajem ovo će ljeto postati gradilište. U Jazbini pak, od ulice Čret do Korana i od Markuševačke pa nadalje dogradit će se nogostupi i proširiti kolnik.

U proračunu je predviđena i stavka za obnovu zastarjelog sustava odvodnje na petlji Držićeve ulice, a na red će nakon više od pola godine doći “zakrpano” klizište na Sljemenskoj cesti kod Kraljičinog zdenca.

“Nestat” će oštri zavoji

U Franjevićevoj ulici u Dumovcu, prema Planu, stari devastirani most zamijenit će novi čija je gradnja također predviđena za ljetne mjesece. Time će “nestati” oštri zavoji.

Nadalje Plan predviđa i uređenje križanja Čučerske ceste i Pukleka, inače crne točke podsljemenske zone.

Ključne riječi

Komentara 17

Č7
čvor2.76
09:06 06.04.2011.

Treba režirati film \"kako je Bandić sj**** proračun o 8 milijardi\" Bandića je mama kao malog klela \"dao Bog da imo , a ne smio pokazat\"

AG
Agramer198
13:11 05.04.2011.

Kad bu se malo uložilo u ulice na Trešnjevci? Zadnji novi asfalt je valjda viđen dok je Franjo Josip bio živ, a sad je zakrpa na zakrpi.. Ajd dobro lažem, viđen je zadnji novi asfalt na 1/6 ceste kad su plin uvodili prije 13 godina...

XN
xnet0822
18:14 05.04.2011.

05.04.2011. u 16:36h santos008 je napisao/la: Sta i vi vise .erete u Zagrebu ,nece cijela Hrvatska zivit za vas ,jebite se vise i Beograd je u bivsoj Yugi za vas dijete ------------------ M\'RŠ !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije