Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI ZOO

Više nije sam! Mravojedu Oliveru stigla je šarmantna Ariel

mravojed
Foto: ZOO Zagreb
1/6
05.04.2017.
u 12:11

Njihov zajednički život, pretpostavljaju timaritelji, bit će miran i skladan jer mravojedi nisu od prevelike akcije, vole se dobro najesti i spavati

Šarmantnom zagrebačkom mravojedu Oliveru iz Nizozemske je stigla ljupka mravojedica Ariel, a nakon što se njihovi jelovnici usklade predviđa se kako će im zajednički život biti miran i skladan "jer mravojedi nisu životinje od prevelike akcije, oni se vole dobro najesti i spavati", priopćio je u srijedu zagrebački ZOO.

Dvogodišnja mravojedica Ariel stigla je iz Amsterdama i pretpostavlja se da će biti sjajna družica Oliveru, divovskom mravojedu koji je u Zagreb 2015. godine došao iz Velike Britanije, stoji u priopćenju.

Ravnatelj ZOO-a Damir Skok poručuje da je Ariel uspješno prošla karantenu te je smještena u nastambi kraj tapira, gdje s posebnim zanimanjem istražuje vanjsku nastambu.

"Na susret s Oliverom još čeka. Naime, Ariel je u Amsterdamu imala nešto drugačiju prehranu od Oliverove, pa se njihovi jelovnici polako usklađuju. Kaže se da ljubav prolazi kroz želudac, a mi ne bismo voljeli da prvi susret pokvare male razlike u gastronomskom ukusu", kaže Skok.

Nakon usklađivanja jelovnika bit će smješteni u nastambu u paviljonu Duh monsunskih šuma, a njihov zajednički život, pretpostavljaju timaritelji, bit će miran i skladan jer mravojedi nisu od prevelike akcije, vole se dobro najesti i spavati, kaže se u priopćenju.

>> Obiteljska idila u ZOO-u: lavići “gnjave” tatu, a kad se umore, skutre se uz mamu

>> U ZOO-u znaju da se goste ne čeka, nego da ih se mora privući. I ide im odlično

Ključne riječi

Komentara 3

HL
hlibit
12:47 05.04.2017.

...ma napokon...bravo za Mraveka...sad bu imal kam nos gurat

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:08 06.04.2017.

Otkako pišu o tom mravojedu, mene samo zanima jedna stvar: Kako ga hrane?

IP
info_punkt
13:10 06.04.2017.

vrlo je šarmantna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije