Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesela berba

Danju se znojili berači, noću grožđe

Foto: Rajko Polić
1/9
23.09.2017.
u 21:30

Mnogi će vinari imati sreću, da će biti svjedoci transformacije zagorskog i prigorskog vinogradarstva od tuduma i direktora do predikata i pjenušaca.

Grožđe se curkom znojilo, a vinogradi žmikali ovog lijepog vikenda u inače čudnoj godini. Ono što se danju pobralo, cijedilo se u mošt noću.

Tako je bilo i u mladom, ali već širem zaprešićkom vinogorju koje tlo otima šumi. Nekolicina vinogradara i vinara već od imena orijentira se prema predikatima i posebnim berbama.

Tako se širi zagorsko iskustvo, a utemeljeno na znanstvenim činjenicama, da su neke sorte vrlo dobre podloge za pjenušce s kojima su se neki već dokazali.

Mnogi će vinari imati sreću, da će biti svjedoci transformacije zagorskog i prigorskog vinogradarstva od tuduma i direktora do predikata i pjenušaca.

Na žalost čudna godina u kojoj se grožđe dobro „znoji“ bit će ponegdje razlog i suzama jer je pogodovala američkom cvrčku pa je upravo danas objavljena naredba o krčenju zaraženih vinograda, ali takve periodične pojave u agraru su i motor koji donosi poboljšanja.

Lijepo i veselo „znojenje“ snimili smo na naprednim imanjima Đurinski i Rihter u Hruševcu Kupinečkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije