Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI NOVIH MJERA

VIDEO Stotine građana satima čekaju na brzi antigenski test

Testiranje u Zagrebu
Foto: Dario Topić
1/6
15.11.2021.
u 21:34

Ja sam se cijepio prvom dozom, ali svejedno se trebam testirati jer ne mogu još dobiti COVID potvrdu - objašnjava muškarac dodavši da se smrzava jer čeka preko dva sata.

I do četiri sata, toliko se čekalo u redu na brzi antigenski test u ponedjeljak navečer. Brojni građani pohrlili su na punktove za testiranje svega nekoliko sati uoči stupanja na snagu novih mjera.

Podsjetimo, od ponoći na snagu stupaju nove restrikcije u borbi protiv koronavirusa. Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite tako će za ulazak u sve javne i državne institucije i ustanove biti potrebno predočiti COVID potvrdu na temelju preboljenja, cijepljenja ili testiranja. Potvrdu će morati imati svi zaposlenici, ali i posjetitelji.

Razgovarali smo s građanima koji su satima čekali u redu ispred jednog punkta za testiranje u Novom Zagrebu.

- Čekamo već tri sata - govori nam jedna djevojka, dok druga gospođa dodaje kako je ona ovdje od 17 sati i da je četiri sata provela u redu.

- Treba mi test kako bih mogla sutra na posao - priča djevojka, a i ostali iz reda govore nam kako su oni tu iz istih razloga.

Test čiji rezultati su gotovi za 15-20 minuta vrijedi 48 sati,  a može ga se obaviti po cijeni od 100 kuna, no većinu ne muči cijena, kažu, poslodavci vraćaju iznos, veći je problem čekanje na hladnoći.

S druge strane, sličnim redovima svjedočili smo ovih dana i na mjestima za cijepljenje na koje se i dalje poziva građane.

- Ja sam se cijepio prvom dozom, ali svejedno se trebam testirati jer ne mogu još dobiti COVID potvrdu - objašnjava muškarac dodavši da se smrzava jer čeka preko dva sata.

Osim BAT (Brzog Antigenskog Testa) koji vrijedi 48 sati, moguće je i PCR testiranje čiji rezultati vrijede 72 sata.

COVID potvrda se može izvaditi nakon preboljenja, 11 dana od pozitivnog testa, te vrijedi 180 dana. Temeljem cijepljenja, COVID potvrda može se dobiti najranije 15 dana nakon primanja cjepiva koje se daje u jednoj dozi, odnosno 22. dan od prve doze ako je riječ o cjepivu koje se prima u dvije doze.

Komentara 20

ZP
Zabranjen pristup
21:57 15.11.2021.

Od borbe protiv virusa nastala je borba protiv gradjana!

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
22:27 15.11.2021.

jedino masovni ustanak naroda može okončati ovaj teror.

UM
umberto11
22:51 15.11.2021.

Ništa ne ruši imunitet kao pothlađivanje, očekujmo još više zaraženih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije