Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratile se autobusne linije

VIDEO Prvi radni dan na novom rotoru nastala je kolona. Vozači ogorčeni

Gužve na rotoru
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/13
27.01.2020.
u 09:16

Remetinečkim kružnim tokom ponovno voze i ZET-ovi autobusi, uključujući liniju 607 koja je zamjena za tramvaje

Nakon što je u nedjelju rano ujutro pušten u promet rotor Remetinec, prvog radnog dana u ranim jutarnjim satima oko 6:30 nije bilo gužve. U upotrebi su sada dva novoizgrađena tunela te prsten s pet nadvožnjaka. Autobusne linije koje su vozile starim rotorom vratile su se u promet. 

Kako nam je javljeno, gužve su se počele stvarati poslije 7 sati i došlo je do manje kolone.

– 300 milijuna kuna kasnije, stojim u koloni pred remetinečkim rotorom istaknuo je jedan vozač. 

 

Gužve na rotoru
1/8

– Čestitam, trebalo mi je točno 8 minuta u koloni od 4 puna traka i koja se gotovo ne miče da prođem novi rotor. Bolje da ste pobacali po gradu 320 milijuna eura, možda bi netko nešto uhvatio – požalila se jedna vozačica. 

Vrijednost je projekta, podsjetimo, 331,7 milijuna kuna, od kojih je iz državnog proračuna “stigao” 48,1 milijun, iz gradske se blagajne izdvojilo 10,8 milijuna, a ostatak od 272,8 milijuna sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Video: Prvi radni dan na rotoru Remetinec ( snimila Antonija Petković )

Iskorišteno je za rekonstrukcije 40.000 kubika betona, od čega je 28.000 “otišlo” na tunele koji su dugi po 280 metara. Asfalta je na prometnicama oko 86.000 kvadrata u tri sloja, a armature u rotoru oko 5,5 milijuna kilograma. Remetinečkim kružnim tokom ponovno voze i ZET-ovi autobusi, uključujući liniju 607 koja je zamjena za tramvaje. A oni bi se trebali vratiti po završetku druge faze rekonstrukcije, odnosno radova na tramvajskim tračnicama, biciklističkim i pješačkim stazama te nakon uređenja okoliša, što se najavljuje do početka svibnja.

Video: Prva vožnja po novom rotoru s prometnim stručnjakom



 
Ključne riječi

Komentara 104

ST
stefj
09:52 27.01.2020.

Eto, stručnjaci su rekli da će ovo smanjiti gužve. Stručnjaci su stavili semafore na rotor. Stručnjaci su stavili ograničenje 40 km/h... He, he, stručnjaci. Ti stručnjaci su od rotora uspjeli napraviti obično raskršće sa semaforima koje uvijek predstavlja zagušenje prometa... Znači, da bi se izbjeglo raskršće i semafori radi se rotor, a rekonstrukcijom je "struka" to učinila besmislenim...

RE
redo
08:49 27.01.2020.

Kao dugogodišnji vozač mogu samo reći da su semafori jedini problem u rotoru i da su rotor pretvorili u raskrižje. Smisao rotora i jest da se promet odvija bez semafora. Uz semafore se vide senzori koji bi trebali valjda pratiti intenzitet prometa i shodno njemu uključivati crveno odnosno zeleno svjetlo, no to u praski ne radi. Nemam pojma zašto. Ne radi.

MA
max
07:32 27.01.2020.

U 6 ujutro bez gužvi? Ma stvarno.. Možda da ste išli snimati u 3 ujutro - isto nije bilo gužve... Nije problem u rotoru, nego u parama koje su pokradene za kemijanje po starom rotoru umjesto da se napravila petlja za te pare. A gužve će biti jer je most usko grlo, Jarunski most bio je daleko veći prioritet od ove lakrdije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije