Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

VIDEO Pogledajte spektakularnu zračnu snimku remetinečkog rotora

Zagreb: Rotor u Remetincu
Foto: Warpmedia
1/3
05.06.2019.
u 08:16

Prometna studija koju je naručio Grad Zagreb pokazala je 2007. da postoji pet mogućnosti za rekonstrukciju rotora. Mogućnost koja je predložena 2009. godine, te je kasnije usvojena, izgradnja je dva dvotračna tunela u smjeru istok-zapad

Iako je Zagreb već dugo prava srednjoeuropska metropola koja se kontinuirano širi, tek par građevina stalno pobuđuje pozornost, kao i emociju njegovih građana. Sveučilišna bolnica, stadion u Maksimiru… i rotor na Remetincu.

Prometno čvorište na južnom ulazu u grad spaja Jadranski most, Jadransku aveniju, Aveniju Dubrovnik i Remetinečku cestu. Početkom 21. stoljeća dnevno je preko rotora prolazilo više od 100.000 vozila, što je još 2005. godine bilo dvostruko više nego za promet za koji je rotor projektiran, činjenica je koja se često ponavlja u medijima. Zbog velikog broja nesreća rotor je dugo vremena smatran najkritičnijom zagrebačkom prometnom točkom. I sada imamo rješenje.

Pogledajte snimku: (autor: Warpmedia)

 

Prometna studija koju je naručio Grad Zagreb pokazala je 2007. da postoji pet mogućnosti za rekonstrukciju rotora. Mogućnost koja je predložena 2009. godine, te je kasnije usvojena, izgradnja je dva dvotračna tunela u smjeru istok-zapad, čime će promet navedenog smjera zaobilaziti, točnije teći će ispod rotora, što bi trebalo smanjiti opterećenje samog rotora na procijenjenih 38.000 vozila dnevno.

Radovi bi trebali završiti krajem godine a uključuju, primjerice, proširenje (nadogradnju) ostalih nadvožnjaka – sjeveroistok, sjeverozapad, jugoistok i jugozapad, nadogradnju pješačkog pothodnika ispod Remetinečke ceste, budući da se cesta širi na zapadnoj strani, krajobrazno uređenje kojim će se sanirati zahvaćeni i devastirani okoliš te ozeleniti i urediti preostale zemljane površine, izgradnja nove moderne (LED) javne rasvjete.

Zavirili smo u radove koji traju na rotoru na najefikasniji način – dronom te vam u suradnji sa zagrebačkom produkcijom Warp Media donosimo ovaj video.

Zagreb: Rotor u Remetincu
1/16
Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:55 05.06.2019.

Špektakularno

SC
schwertransport
08:48 05.06.2019.

Stvarno je "spektakularna"

Avatar Golum
Golum
09:29 05.06.2019.

Ovo je tako spektakularno da mislim da bi djeca bolje to dronom snimila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije