Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika opasnost

VIDEO Pogledajte divljake u središtu Zagreba, crveno za njih ne postoji

10.12.2018.
u 16:59

Snimka prolaska kroz crveno snimljena je ovog ljeta u Palmotićevoj ulici u Zagrebu

Facebook stranica Prometne zgode i nezgode na svojim stranicama objavila je video prometnih prekršaja u središtu grada. Bilo da je riječ o vozačima osobnih vozila, autobusa, kombija, motorima – svi oni prolaze kroz crveno na semaforu.

Pritom nitko od njih ne razmišlja da time dovode u opasnost sve sudionike u prometu. Nadajmo se da će strože kazne, koje će biti u novom zakonu, možda ipak neke spriječiti da čine ovakve opasne prekršaje.

Pogledajte video bezobzirnih vozača na zagrebačkim ulicama. Video preuzet: Facebook Prometne zgode i nezgode

"Pogledajte ovaj divlji zapad, odnosno kompilaciju prolazaka kroz crveno snimljenu ovo ljeto u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.
U prekršaju su uhvaćeni stranci, domaći… autobusi, taksisti, teretna i osobna vozila, motoristi…", objavili su na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

Podsjetimo, privremeno oduzimanje vozila, povećanje novčanih kazna za prekršaje u prometu na iznos do 20.000 kuna, obvezno izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom, povećanje negativnih prekršajnih bodova, kažnjavanje nepoštivanja sigurnosnog razmaka na autocesti, obvezni liječnički pregled nakon 67. godine života, snimanje vozačkih ispita te mogućnost provjere elektroničkim putem statusa vozačke osnovne su novosti iz prijedloga koji je iznjedrila radna skupina.

VIDEO Stiže stroži zakon: Evo koliko će vas stajati telefoniranje dok vozite, prolazak kroz crveno...

 

Ključne riječi

Komentara 67

Avatar Celzijus
Celzijus
17:26 10.12.2018.

Kad se policajci bave bečarcima, ovo im nije prioritet. Sigurnost i povjerenje.

KO
Kopreinitz
17:11 10.12.2018.

Pa kad se snima, mora se vidjeti i tablica, posaljite im rigorozne kazne na kucnu adresu, oduzmite im za takav prekrsaj, dozvolu odmah, STO se ceka???

MA
Machak
18:08 10.12.2018.

Najsmiješnije mi je povećanje iznosa kazne za korištenje mobitela u vožnji......da se ta kazna primjenjuje kako treba i sada kad iznosi 500 kuna samo bi se u Zgb sakupilo barem 5.000.000 kuna dnevno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije