Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulice krcate u metropoli

VIDEO Mnogo mladih ponovno ispred HNK u Zagrebu: 'Ugođaj nas podsjeća na Woodstock'

Mladi ispred HNK
Foto: Mia Mitrović
1/6
20.02.2021.
u 21:49

Ulice metropole prve subote od ublažavanja mjera su prepune.

Zagrepčani su iskoristili lijepo vrijeme pa su ulice metropole prve subote od ublažavanja mjera bile prepune.

Preko puta Name na Trgu bana Jelačića i dalje se pale svijeće za preminulog pjesnika i kantautora Đorđe Balaševića. Oko natpisa Bećarac gori ih na stotine, a obožavatelji u znak poštovanja ostavljaju i plišane, bijele zečeve. Kraj Name ulični bend svira Balaševićeve i novovalne hitove, dok okupljeni pjevuše svima poznate rijeci.

 

U Bogovićevoj je otvoreno nekoliko kafića pred kojima se također uzimaju pića za van. Na Cvjetnom su stotine građana kao i u okolnim ulicama, no najveća je gužva pred Hrvatskim narodnim kazalištem gdje se skupilo oko dvije tisuće mladih. Ovdje su i roditelji s malom djecom koja trčkaraju uokolo i uživaju u toploj večeri.

Neki su okupljeni oko Meštrovićeva Zdenca života gdje je u tijeku Tribal jam session.

- Napokon je toplo i odlučili smo uzeti pivu iz kafića pa makar i ovako s nogu. Pretvarat ću se, barem večeras, da sam izašla u subotu navečer i da pandemije nema - kazala nam je jedna studentica Hrvatskih studija. Ovdje je i njen prijatelj Klaudio iz Istre.

Foto: Mia Mitrović

- Konačno su nam Oštarije otprli pa sam došao posjetiti prijatelje. HNK je najljepša zgrada na svijetu, a ugođaj me ovdje podsjeća na Woodstock - rekao je on.

Nešto stariji građani s kojima smo razgovarali izrazili su pak bojazan da bi zbog ovakvog opuštanja, brojke zaraženih koronavirusom mogle ponovno rasti i da, usprkos lijepom vremenu, treba biti na oprezu.

Ključne riječi

Komentara 21

NE
Neutralac
22:47 20.02.2021.

Zao mi je covjeka ali kakve to ima veze s nama.... Taj nas bas nije pretjerano volio ali je mu je kuna bila draga....

DE
Demigodessnixie
22:37 20.02.2021.

Zasto je sad ok, lijepo, woodstock, pjevuse djoku...kad je bilo Stepincevo onda vam bas nije bila misa na otvorenom po volji...pljuc

SU
SULUD
22:16 20.02.2021.

Točno je prošlo godina dana od pojave ove opake bolesti u RH. Ne umrejsmo od bolesti već od gladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije