Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrava delicija

VIDEO Meso ove plemenite životinje ima najmanje kolesterola, a cijena mu nije rasla

Mia Mitrović
23.01.2022.
u 08:35

Konjsko meso je vrlo zdravo jer su konji jedine životinje koje ne jedu smjese i koncentrate pa u sebe ne unose otrove iz hrane za razliku od ostalih životinja koje se uzgajaju za ljudsku prehranu

Cijene lete u nebo, sve je poskupilo. Osobito je to vidljivo na zagrebačkoj tržnici Dolac gdje kologram svježeg odojka danas košta gotovo kao pečena svinjetina prije nekoliko godina. Međutim, ima jedna mesnica u donjem dijelu tržnice koja nije dizala cijene. ondje se prodaje konjetina,  a cijene još neće dizati, kaže nam suvlasnica mesnice Sanja Turković Bogović. Ona i suprug u nasljedstvo su dobili mesnicu u kojoj isključivo prodaju konjsko i ždrebeće meso te proizvode od konjskog mesa. 

-Meso je vrlo zdravo jer su konji jedine životinje koje ne jedu smjese i koncentrate pa u sebe ne unose otrove iz hrane za razliku od ostalih životinja koje se uzgajaju za ljudsku prehranu. Bogato je željezom, nizak je postotak masnoća i kolesterola pa je pogodno za ishranu anemičnih, sportaša, djece, a preporučuje se i dijabetičarima. Liječnici su izračunali da dijabetičari mogu pojesti više jedinica konjskog mesa pojesti nego i jednog drugog - navodi nam benefite konjskog mesa Sonja. 

Kilogram ždrebećih leđa primjerice košta 122 kune, konjski jeger 62 kune, a možete kušati i zimsku, srijemsku i čajnu kobasicu te kulen od konjskog mesa. Sanja više preferira zrelije konjsko meso, a najviše voli pripremati koljenicu. 

-Priprema se sve - juhe, pečenja, šnicle na naglo, gulaš, mljeveno meso, bolonjez, sarma, faširanci... Ja osobno preferiram koljenice, kuhane i pečene. Od njih radim juhu od ostataka, ako djeca dođu onda gulaš. Konjsko meso je neutralno pa se sa svim odlično slaže s povrćem, čak i s voćem, mediteranskim začinima i na kontinentalni način, paše u svim kombinacijama- navodi ona te poziva sve da kušaju njene delicije.  

Ključne riječi

Komentara 3

DA
DaraLucija
10:26 23.01.2022.

Ljudska vrsta je najgori svežder na Planeti!

TE
Tena1987
17:53 25.01.2022.

ne bi ga pojela za nista na svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije