Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatni hotel za biljke

Vi na more, bilje zalijevamo mi - u našem hotelu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
12.07.2018.
u 08:26

Na ideju su došli jer su zaključili kako je ona na obostranu korist, kino će biti prepuno zelenila, a vlasnici biljaka moći će se opustiti

Kako sam kaže, dvogodišnji Franjo, inače sobna trajnica zamija, više je kućni tip pa iz udobnosti svog doma ne voli puno izlaziti. No, koliko god mu to bilo stresno, put do kina Europa, dok su mu vlasnici na godišnjem odmoru, sigurno će nekako podnijeti jer tamo ga čeka hotelski tretman.

I to doslovce jer u Varšavskoj je jučer otvoren hotel za biljke imena Hotel Europa, a bit će biljna oaza za Franju i sve ostale lisnate ljubimce sve do 2. rujna, odnosno do zadnjeg dana ljetnog programa kina Europe.

Htjeli smo oživiti prostore kina mimo filmskih projekcija, da služe nekoj drugoj svrsi osim ulaska i izlaska iz kinodvorana. A na vaše biljke pazit ćemo kao da su naše – obećala je Dina Pokrajac, voditeljica odnosa s javnošću kina Europa.

Narukvica s uputama

Dolaskom na šank ili shop kina, vlasnici biljaka moraju ispuniti mali formular u kojem će ostaviti upute o brizi za svog ljubimca, poput toga koliko ga često treba zalijevati, treba li biljku orezivati te koliko dugo je ostavljaju na brigu kina, a obvezno moraju priložiti i svoje kontakt-podatke.

Svaka biljka zatim dobiva svoju narukvicu na kojoj pišu navedeni podaci kako bi svi znali na koji se način o određenom fikusu ili zamiji trebaju brinuti. A sve će se biljke pozicionirati u kinu ovisno o tome koliko joj svjetla treba.

Pokrajac priznaje da djelatnici kina nemaju posebno obrazovanje iz područja botanike, no detaljno će se pridržavati svih uputa vlasnika, koji mogu biti sigurni da će se njihove biljke vratiti zdrave i dobro hidratizirane.

Već se čuvaju

Sve je to za vlasnike besplatno, a kako kažu u kinu Europa, predstavlja obostranu korist – vlasnici se mogu odmarati bez brige, a kino dobiva predvorje ukrašeno prirodnim zelenilom.

– Na ideju je došao direktor kina Hrvoje Laurenta, koji je ljeti primijetio uginule biljke po ulicama – rekla je Dina Pokrajac, pa dodala kako je već prvog dana otvorenja hotela interes za ostavljene biljaka bio iznenađujuće velik, a na brizi djelatnicima kina ostavljeno je pet sobnih ljubimaca.

Inače, hotel za biljke dio je ljetnog programa kina Europa, koji uključuje i brojna druga događanja poput besplatnih projekcija za djecu srijedom, projekcija za turiste s engleskim titlovima, dok samo kino radi svaki dan od 8.30 do ponoći.

>> Lijepe, a opasne biljke

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije