Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava

Veterani 145. brigade HV-a svoj dan proslavili šahovskim turnirom

Zagreb: Veterani 145. brigade održali šahovski turnir u Kulturnom centru Dubrava
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
11.10.2020.
u 11:46

Ovo je, inače, važan događaj za nas, pa tradicionalno osim turnira imamo i svečanu proslavu godišnjice brigade, gdje pri tom izlažemo i vojne fotografije - kaže predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV-a Željko Radovanović

Otvorenim prijateljskim brzo-poteznim i nagradnim šahovskim turnirom Udruga veterana 145. brigade Hrvatske vojske obilježila je jučer dan svog osnivanja, kao i dan same brigade. U Kulturni centar u Dubravi jučer je tako pristiglo pedesetak šahista, a bilo ih je svih uzrasta, od učenika osnovne škole do seniora. 

- Sudjeluju šahisti zagrebačkih šahovskih klubova i svi koji su se javili na poziv Brune Sontaga, direktora turnira. A nagrade su pehardi, medalje i zahvalnice na sudjelovanju - kazao je pukovnik Željko Radovanović, predsjednik udruge. Najmlađi i najstariji sudionik dobio je uz zahvalnicu i nagradu od 50 kuna, a nakon turnira organiziran je bio i mali domjenak. 

10.10.2020., Kulturni centar Dubrava, Zagreb - Veterani 145. brigade odrzali sahovski turnir.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

- Inače bude i malo veće slavlje, ali zbog korone se moramo paziti pa ćemo imati domjenak. Ovo je, inače, važan događaj za nas, pa tradicionalno osim turnira imamo i svečanu proslavu godišnjice brigade, gdje pri tom izlažemo i vojne fotografije - kaže Radovanović. 

Sudionika je bilo iz svih dobnih skupinama, a među najmlađima je zasigurno bio devetogodišnji Ante Pavić koji je na turnir došao s tatom Jakovom. 

- Inače sam u šahovskom klubu Dame i kralj, a šah sam naučio igrati sa šest godina. Volim ga jako, a uvijek radije igram bijelog. Ovo mi je prvi turnir i baš se veselim - veseo je bio mali Ante. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije