Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekid napajanja

Velikogoričani sinoć ostali u mraku. Otkriven razlog nestanka struje

struja
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
15.08.2019.
u 08:53

TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a će izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin, izvijestili su iz HOPS-a

Velikogoričane je podsjetimo jučer navečer iznenadio nestanak struje. Hrvatski operator prijenosnog sustava izvijestio je da je u srijedu u 21,14 sati, zbog kvara na visokonaponskoj opremi u HOPS-ovoj trafostanici (TS) Mraclin došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina.

"Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača. Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni", priopćili su iz HOPS-a.

TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a će izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

"U sinoćnjim neslužbenim objavama zbog prekida isporuke električne energije se spominjao HEP te molimo cijenjeno uredništvo da korigira objave", kažu iz HOPS-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Vucibatina
Vucibatina
09:50 15.08.2019.

Radi se na natalitetu ?

Avatar GRDASIC
GRDASIC
16:29 20.08.2019.

Što se tiče učestalih nestajanja struje, postoji teorija zavjere a i teorija nemara. U Teoriji zavjere gleda se mogućnost da će se možda mladi ljudi konačno krenuti baviti jedan drugima i praviti djecu .... tako da ne trebaju fratre i popove moliti da to čine za njih. Druga je teorija višegodišnji nemar prema mreži.

AE
Aedes2017
13:07 15.08.2019.

Nije HOPA nego CUPA ! Jako bitno ! Bitno je da nam je elektro mreže u raspadajućem stanju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije