Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin je v' Zagrebu

Veliki su sladori, mala kiselina, ove će godine biti dobrog vina

Zagreb: Na glavnom Trgu otvorena manifestacija "Martin je v' Zagrebu"
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
14.11.2020.
u 15:54

Uz pjesmu i šalu manifestaciju Martin je v' Zagrebu koja okuplja OPG-ovce i vinare Zagreba i Zagrebačke županije otvorili su vinski biškupi i gradonačelnik Milan Bandić.

Nikaj na svetu lepšega ni, nego gorica kad nam rodi, kažu stihovi omiljene kajkavske pjesme u čast zaštitnika vina, Svetog Martina čiji blagdan obilježavamo ovih dana. Još je ljepše kada se u plodovima 'rodnih gorica' uživa uz pjesmu, hranu i dobro društvo. 

Ove godine to je malo otežano zbog mjera protiv širenja koronavirusa, no ipak, na zagrebačkom je Trgu bana Jelačića otvorena jubilarna, 20. manifestacija Martin je v' Zagrebu. 

Uz šalu i kajkavsku popevku manifestaciju koja okuplja OPG-ovce i vinare Zagreba i Zagrebačke županije otvorili su vinski biškupi koji su krstili vino te Svetom Martinu i antičkom bogu Bakhu zahvalili na dobroj godini, barem što se vina tiče, jer su vinogradi diljem Hrvatske dobro rodili. 

-Veliki su sladori i mala kiselina, ove će godine biti dobra vina - poručili su biškupi, a manifestaciju je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić. 

-Uživajte u mladom vinu, ali nemojte cugati dok vozite. Radije zovite mene, ja ne smijem cugati zbog grla pa bum vas prepelal sve doma- kazao je gradonačelnik te obišao štandove OPG-ovaca. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije