Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMEĐU KUSTOŠIJE I VRAPČA

Stravična prometna nesreća na Ilici: Poginule dvije žene. Očevici: Neki su vozili i 150 km/h

Prometna na Ilici
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/15
23.08.2018.
u 08:20

Promet je na tom dijelu Ilice trenutno u potpunosti obustavljen.

Teška prometna nesreća dogodila se u četvrtak navečer na zapadu Zagreba. Iz Policijske uprave zagrebačke za Večernji list potvrdili su da je u nesreći između Kustošije i Vrapča sudjelovalo četiri vozila i da su dvije osobe poginule, a tri su osobe ozlijeđene.

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu kazala je kako su u teškoj nesreći poginule dvije suvozačice, 23-godišnjakinja i druga kojoj se još ne zna identitet. Dvojica vozača teže su ozlijeđena, a jedna suvozačica ima lakše ozljede te je u bolnici, prenose 24sata.

Promet je na tom dijelu Ilice bio potpuno obustavljen u oba smjera. Sudar se dogodio oko 21.10 sati u Ilici kod kućnog broja 424. Vatrogasci su potvrdili da se jedno vozilo pritom i zapalilo. Građani koji su svjedočili sudaru pričaju o stravičnim scenama. Jedno je vozilo odbačeno izvan ceste na travu na gornju platformu u neposrednu blizinu tračnica HŽ-a. 

Kako su objasnili zagrebački vatrogasci, u nesreći su sudjelovala četiri vozila.

– Građani su lokalizirali požar i prije našeg dolaska, a na mjestu nesreće nismo morali rezati ni lim automobila niti ikoga izvlačiti – rekli su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb, dok je policija promet dijelom Ilice, na kojem se dogodila nesreća, zatvorila za sav promet i automobile preusmjeravala Rogininom i Poljačkom ulicom.

Vozači koji su se u isto vrijeme našli na cesti i građani koji su tada prolazili u autobusima komentirali su što se dogodilo:

– Nekoliko je vozila jurilo po Ilici kao da voze trke. Bilo je to sigurno i 150 kilometara na sat. U jednom je trenutku jedan od tih automobila, čini mi se Mercedes, prešao na suprotni trak, a vozačica koja mu je dolazila ususret od jačine udarca ispala je iz svojeg vozila – opisao je jedan od očevidaca teške scene.

O nesreći se oglasio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama:

– Večeras oko 21.10 sati na Ilici oko kućnog broja 424 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Prema informacijama s terena, dvije osobe su poginule, ozlijeđene su tri osobe, od kojih su dvije osobe prevezene u bolnicu a jednoj osobi je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Na terenu su PU zagrebačka, Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca iz VP-a Jankomir i Dobrovoljna vatrogasna društva Črnomerec i Prečko te dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, stoji u priopćenju. 

Tri prometne nesreće u istoj večeri

To je treća i najteža prometna nesreća večeras u Zagrebu u roku od samo nekoliko sati. Prvo je na Zvonimirovoj kod Šulekove izazvan prekid tramvajskog prometna u smjeru zapada zbog sudara vozila.

Jedan je automobil pritom završio na tramvajskim tračnicama, a tramvajski promet na tom je dijelu bio dulje u prekidu u smjeru zapadu. 

Nešto lakša prometna nesreća dogodila se večeras i na Savskoj cesti. Kod Vjesnika u smjeru juga jedno je vozilo završilo u prostoru gdje se izvode radovi na cesti. Zbog toga je kratkotrajno bio u prekidu tramvajski promet. 

Komentara 87

BR
branka1958
22:01 23.08.2018.

Utrkivanje idiota po Ilici Jurili su 180km/h. Nazslost poginu nevini ljudi. Danas mi je drugi rodendan jer sam izbjegla ovu strahotu 1 minutu.

DA
dafi2
22:12 23.08.2018.

kakvi ste vi idioti u vecernjaku,majko mila. stavljate sliku koja nema veze sa današnjim sudarom. ako nemate pravu sliku onda nemoj nista niti stavljati.

PR
prajdali100
22:58 23.08.2018.

U 22, 48 sati počinje 3 Dnevnik HRT. U najavi vijesti izvjesna Anita Bilić nam ne da informaciju o tragičnoj prometnoj nesreći u Zagrebu.NI " A" !!!!! Ona se jadna svezala prožvakanih vijesti i potpuno istih priloga iz Dnevnika 2. Tek poslije 10 minuta smilovala se, prilog od 20 sekundi...Kakvi diletanti tamo sjede...Sve rastjerati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije