Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SPORNIM PLAKATIMA

'Veća vjerojatnost za djevojke da će stupiti u spolne odnose pod utjecajem alkohola'

Zagreb: Jak vjetar srušio reklamni pano na tramvajske vodove
Žarko Bašić/PIXSELL
04.01.2019.
u 15:42

Ressi je rekla kako plakat nije trebao biti seksistički te da joj je žao što je 'zlonamjerno interpretiran'.

Edukativni plakati o štetnosti alkohola koji se nalaze u tramvajima ZET-a izazvali su negativne reakcije mnogih građana.

– Alkohol kod žena dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama, poremećaja u menstruacijskom ciklusu i trudnoće. Preko posteljice alkohol ulazi i u krv djeteta pa može prouzročiti tjelesne nedostatke i mentalnu zaostalost, tzv. fetalni alkoholni sindrom – sadržaj je koji je zgrozio mnoge. 

Plakat je napravljen u suradnji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj Cedar, a Ksenija Rissi, predsjednica centra Cedar iznijela je za Jutarnji list svoju stranu priče.

Rekla je kako plakat nije trebao biti seksistički te da joj je žao što je 'zlonamjerno interpretiran'. Ujedno je istaknula kako će povući taj sporni plakat te da prihvaća punu odgovornost jer nisu detaljno provjerili što su učenici napisali na plakatu, no napominje kako je važno da se govori o lošem utjecaju alkohola na mlade.

Napominje i kako je istraživač Chantal Donovan u svom istraživanju iz 1996. godine godine pretpostavio da je veća vjerojatnost za djevojke da će stupiti u spolne odnose pod utjecajem alkohola.

- Donovan pretpostavlja da je veća vjerojatnost za djevojke da će stupiti u spolne odnose pod utjecajem alkohola što se može dokazati i statistikom da 23,3 posto adolescentica i 16 posto adolescenata je proživjelo ovakvo iskustvo jedanput. Razlog tome je što su mladići smatrali da su intoksicirane djevojke seksualno dostupnije te da kod njih “NE” znači pristanak - rekla je Ressi.

Dodala je kako djevojke pritom smatraju da će lakše prihvatiti spolne odnose i da će ujedno biti meta takvih mladića koji žele spolne odnose pa čak i pod prisilom koje vrše nad djevojkama, piše Jutarnji.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar nekineki
nekineki
15:55 04.01.2019.

heh, nevjerojatno je da su ne tako davno od ženske populacije alkohol kunzumirale samo 'radnice' najstarijeg zanata...

SJ
Sve je uzalud
10:54 05.01.2019.

....trebalo bi obaci klubove oko 4 sata ujutro pa da se vidi pravo stanje stvari.....krivonogo hodanje i lomljenje glezanja na stiklama od 15 centimetara.....razmazana sminka koja curi niz nosnice...frizura na hero....oci kao kod pospamog lemura.......tange izasle iz hlaca....podrigavanje

IJ
IJaSamAntinfašist
18:42 04.01.2019.

Sada se ljevicari ne pozivaju na znanost i argumente jer im ne odgovara?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije