Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao od 4,9 milijuna kuna

Već sljedećega tjedna počet će kititi grad božićnim lampicama

Zagreb Advent
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.10.2017.
u 08:02

Zagreb će, prema rezultatima natječaja, ukrašavati tvrtka Elicom, koja je obavezna dekoracije i skinuti te ih skladištiti do studenog 2018.

Neće se odgledati još ni prvi dio “Samog u kući”, a božićno vrijeme polako će se ušuljati na ulice grada. Već sljedećeg tjedna, točnije u petak, 3. studenog, na stupove, drveća, a i pročelja zgrada u metropoli počet će se postavljati lampice kako bi sve bilo spremno za njihovo paljenje i početak Adventa u Zagrebu 3. prosinca.

Posao postavljanja, a i održavanja božićne rasvjete po gradu, i ove je godine dobila tvrtka Elicom, za 4,9 milijuna kuna, a obvezni su sve lampice i skinuti u razdoblju od 15. siječnja do 3. veljače te ih skladištiti do studenog sljedeće godine.

Već tradicionalno, rasvjeta će se postaviti u Petrinjskoj, Amruševoj, Đorđićevoj, Mesničkoj, Tkalči, Masarykovoj, Ilici te ostalim ulicama u centru, kao i na Gornjem gradu, zelenom valu, oko katedrale na Kaptolu, a i na svim većim zagrebačkim trgovima po gradskim četvrtima, uključujući, naravno, i Trg bana Jelačića te Zrinjevac. Također će se okititi terminali i pročelja ustanova, a i postaviti božićna drvca. Osim lampica u “klasičnom” obliku, na stupove će se, primjerice, postavljati anđeli, na zgradama će se naći Djedovi Božićnjaci, a na ulicama kugle i grančice, ali i ostale blagdanske formacije.      

Komentara 4

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:04 30.10.2017.

stavit će ih 03.11. da bi sve bilo spremno 03.12. ?!? Stvarno bi volio vidjeti pacijenta koji je osmislio ovu kretenariju! Zna se kad počinje advent, ukrašava se 2-3 dana ranije, sve drugo je kič, pres.eravanje i prodavanje magle.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:52 29.10.2017.

Na Zrinjevcu su lampice na stablima cijelu godinu (samo što nisu uključene)

Avatar RumpelStiltskin
RumpelStiltskin
09:41 29.10.2017.

Hehe, budete anđele metnuli po stupovima, a kaj s demonima? pa i oni su među nama od kada postojimo oni su dio nas, a ne ček, pa daaa "djed božičnjak" a jesu pokvareni ti demoni... uvjek nađu riješenje kako da se infiltriraju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije