Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DVA I POL MILIJUNA KUNA

Već godinu dane rade idejni projekt, no konačno stižu nadstrešnice na okretište Črnomerec

Okretište Črnomerec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
27.11.2019.
u 21:08

Okretište Črnomerec trebalo bi dobiti česme, podzemne kontejnere...

Tko čeka, taj valjda onda dočeka, i ostale floskule koje se već mogu “nabaciti” kad nešto nikako da krene.

– Šarafit ćemo tamo prije ljeta – za okretište Črnomerec rekao je na jednoj proljetnoj sjednici Skupštine ljeta 2018. gradonačelnik Milan Bandić, ali šrafcigera, osim eventualno onog koji na zidićima uz tramvaje prodaju gospođe i gospoda, okretište Črnkas dosad vidjelo nije.

Ništa osim “sramota”

Sve je isto ko i lani, reklo bi se da nije sve isto već otprilike 30 godina, a pomalo kritično u posljednje vrijeme, kad po putnicima na terminalima, kojima dnevno prođe i nekoliko desetaka tisuća ljudi, s nadstrešnica padaju komadi hrđe, a tko s oronulih tabli uspije pročitati vozni red, zaradi pljesak. Nema na okretištu ni toaleta, a i da ima, doći do njega po onom asfaltu bila bi lutrija jer rupe i izbočine samo zovu noge da ih slome.

– Nemam vam ništa drugo za reći osim da je ovo sramota. Ne samo za Zagreb nego i okolicu jer odavde busevi idu i, primjerice, za Zaprešić. Točno mi bude neugodno što je nekima ovo prvi susret s našim gradom kad stignu ovamo – kazala nam je jučer na okretištu Ivana Crnić, koja se prisjetila da se lani govorilo o obnovi Črnomerca, ali je “naglo sve stalo”. I u pravu je, jer prvotni idejni projekt prošle se godine, kazali su tada iz Ureda gradonačelnika, “mijenjao zbog dodatnih zahtjeva ZET-a”.

– Sada se radi novo idejno rješenje u suradnji sa ZET-om te Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada, uvažavajući generalni urbanistički plan i urbanistički plan uređenja – kazali su prije godinu i pet mjeseci iz Ureda gradonačelnika, a sudeći po odgovoru Ureda za mjesnu samoupravu iz ovog mjeseca, to se rješenje još uvijek, eto, radi. Jer, kažu nam, “pristupili su izradi idejnog rješenja – projekta održavanja prometnih i pješačkih površina terminala Črnomerec”.

Za dva i pol milijuna

– To uključuje građevinske radove sanacije i uređenja prometnih i pješačkih površina, građevinske i elektrotehničke radove obnove javne rasvjete, građevinske i obrtničke radove te dobavu i postavu novih nadstrešnica. Građevinske, obrtničke i strojarske radove postave novih podzemnih spremnika, građevinske i obrtničke radove radi postave novih sanitarnih čvorova, građevinske, instalaterske i obrtničke radove radi postave novih javnih zdenaca, građevinske i hortikulturne radove sanacije zelenih površina te dobavu i postavu nove komunalne opreme.

Objasnili su da će se na okretište postaviti i nova rasvjeta i nadstrešnice i podzemni kontejneri, toaleti, česme, a posadit će se i zelenilo. Kad? E, to se još ne zna. Ali sve je spremno barem za jednu stvar, doznajemo iz Grada, a to su nove nadstrešnice.

– Na 14 perona terminala Črnomerec demontirat će se i postaviti nove nadstrešnice. Na neke dolaze po dvije, na neke po jedna, a ukupno planiramo 25 novih. Uz njih, postavit će se i nove oznake za perone, a sve skupa trebalo bi koštati oko dva i pol milijuna kuna. Natječaj ćemo raspisati uskoro – kazali su nam u Gradskoj upravi, iz koje ističu da će, nakon nadstrešnica, “i ostalo doći na red”

VIDEO: Milan Bandić započeo radove na sljemenskoj žičari

Komentara 9

Avatar origi
origi
21:31 27.11.2019.

a vidi slike, kao bugarska 70tih, pa jbt

DU
Deleted user
16:23 28.11.2019.

eto, upravo sam nagovorio svog poznanika, roma s imenom Teksviler Bajramović da prošeta okretištem Črnomerec... to će potaknuti našeg ljubljenog i poštovanog gradonačelnika da izdvoji 100 milijuna kuna za šminkanje Črneka....

NA
nalogodavac71
04:04 28.11.2019.

Ma nebu od toga niš. Dva i pol miliona pa šekreti dojdeju više od deset. Jebe lud zbunjenog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije