Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

VAŽNA OBAVIJEST: U subotu zatvorene Avenija Većeslava Holjevca, Vukovarska, Savska i Slavonska

Večernjakova biciklijada
Goran Stanzl/PIXSELL
08.06.2021.
u 15:36

Prijavite se na 39. Večernjakovu biciklijadu – vremena je sve manje

Još jednu godinu zatvaramo ceste za automobile i slavimo ljepotu bicikliranja na 39. Večernjakovoj biciklijadi.

Ove godine start i cilj prebacili smo na čarobni Bundek gdje će se održavati i popratni sadržaji biciklijade. Ruta od 8,5 km protezat će se Avenijom Većeslava Holjevca, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom te natrag preko Mosta slobode i Slavonske avenije. Prometnice će biti zatvorene od 10.30 do 12.30 sati.

Zaustavljamo promet kako bismo podigli svijest o štetnosti automobila za okoliš i potaknuli što više ljudi na bicikliranje kao ekološki održiv način prijevoza. 

Odlučite li se za vožnju bicikla, osim što ćete biti zdraviji i u boljoj formi, smanjit ćete i ispuštanje plinova u atmosferu koji su uzrok efekta staklenika. Ako vozite bicikl umjesto automobila samo 25 minuta na dan, emisija ugljikova dioksida smanjit će se za oko 165 kg godišnje.

Osim što ćete sudjelovanjem pridonijeti očuvanju prirode, čeka vas i mnogo zanimljivog sadržaja. Zabavite se uz Bojana Jambrošića i bend te brojne strane i domaće hitove.

Zabavljat će vas i plesna skupina Lana, dječji zbor Zagrepčanke i dečki, a naši najmlađi proveselit će se uz modeliranje balona, dječje kino i party tobogan. Svoje vještine pokazat će i Miran Pirner, koji je poznat kao polufinalist Supertalenta te prvak Hrvatske u freestyle trikovima s loptom.

Prijavite se putem našeg online obrasca na kraju teksta i budite brzi jer prvih 300 prijavljenih nagrađujemo goodie bagom!

Startni broj osigurat ćete na jednostavan način: upisivanjem imena i prezimena te e-mail adrese. Pozovite osobu s kojom želite na Večernjakovu biciklijadu i pedalirajmo skupa 12. 6. na Bundeku!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije