Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽNE DETONACIJE

Vatrom prikrivali tragove? Provalnici zapalili 8 automobila

Devet automobila izgorjelo ili oštećeno na parkiralištu u Ravnicama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
13.11.2018.
u 22:15

Na zagrebačkim Ravnicama odjeknule su eksplozije na parkiralištu koje je u blizini vrtića i škole

– Svaki dan parkiram automobil ispod tog drveta, samo pukom srećom sinoć tamo nisam stala jer, da jesam, i na mojem bi automobilu sad bila totalka – još uvijek u nevjerici promatrajući policijski očevid koji joj se u utorak prijepodne odvijao pod prozorom komentirala je stanarka zagrebačkih Ravnica, na kojima je pod okriljem noći buknuo požar u kojem je oštećeno čak osam automobila.

Sve je počelo oko 4.50 sati kad su ljude koji žive u zgradama u blizini parkirališta smještenog između Albrechtove ulice i parka Narodne zaštite počele buditi snažne detonacije od eksplozija guma na automobilima koje su već bili zahvatili plameni jezici.

– Kad sam pogledala kroz prozor, vidjela sam da gore tri-četiri automobila parkirana u jednom redu parkirališta, ali također su gorjeli i drugi automobili, njih isto tri ili četiri koji su bili parkirani desetak metara dalje. Prvi vatrogasci stigli su jedva pet minuta kasnije – prepričava jedna od svjedokinja najvećeg požara ove godine u Zagrebu, barem kad je u pitanju broj automobila zahvaćenih plamenom.

Devet automobila izgorjelo ili oštećeno na parkiralištu u Ravnicama Devet automobila izgorjelo ili oštećeno na parkiralištu u Ravnicama
1/18

Samo sedam minuta trebalo je vatrogascima da ugase buktinje, ali i u tako kratko vrijeme potpuno su izgorjela četiri automobila – Audi A4, Opel Astra, VW Polo i VW T-Roc, dok su njih još četiri – Renault Scenic, Renault Modus, Škoda Octavia i Toyota Yaris nagorjeli.

– Čula sam da su automobile zapalili lopovi koji su prije pokušali u njih provaliti, ali navodno im to nije pošlo za rukom pa su, da prikriju tragove, podmetnuli požare na vozilima. Iskreno, nisu se uopće čuli bilo kakvi alarmi pa ne znam drži li mi ta priča vodu, ali ta se verzija brzo proširila kvartom – kaže jedna od stanarki Albrechtove ulice koja je oko podne, u vrijeme dok je očevid još uvijek trajao, sa zanimanjem, baš kao i još dvadesetak okupljenih ljudi, promatrala inspektore koji su provodili očevid.

Ispod izgorenih automobila mogli su se, dok ih je u zrak podizala dizalica, vidjeti izgoreni komadi kartona koji su bili slijepljeni za podvozje vozila, a u zraku se, unatoč tome što je od požara bilo prošlo više sati, još uvijek mogao na trenutke osjetiti miris benzina. Ono što posebno upada u oči jest i to da se parkiralište na kojem su požari podmetnuti nalazi između dječjeg vrtića i osnovne škole na kojima postoje nadzorne kamere, a hoće li one biti od pomoći istražiteljima u rješavanju ovog paleža, tek ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, prošlog tjedna na zagrebačkom Prisavlju nepoznati počinitelji zapalili su luksuzni Mercedesov terenac u vlasništvu kontroverznog poduzetnika i vlasnika lanca domova za starije i nemoćne Želimira Kastelana, a policija još uvijek pokušava doći do identiteta osoba koje su to učinile.

Kastelan ništa nije želio komentirati do završetka istrage, a podmetanje sličnih požara inače je klasična poruka iz podzemlja kojom se vlasnika automobila želi upozoriti ili zastrašiti zbog nekih neriješenih obračuna unutar krim-miljea.

Komentara 5

LU
Lujo123
22:36 13.11.2018.

kaj je Beljak zvani pajser opet aktivan?!

ZA
Zagorec101
23:46 13.11.2018.

Prvo ispitati Beljaka :)

LA
Latin
07:13 14.11.2018.

Beljak u akciji pali sve hrvatsko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije