Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni i besplatni telefoni

U Zagrebu za sada nema štete. Bandić poslao poruku sugrađanima

Zagreb: Prvi puta nakon prekida prometa zbog pandemije i potresa tramvaji voze centrom grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
28.12.2020.
u 07:37

U slučaju bilo kakve potrebe - otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih, dragi sugrađani, možete zatražiti pomoć ili potrebnu asistenciju gradskih službi, poručio je Bandić

Snažan potres koji je danas pogodio okolicu Siska osjetio se diljem Hrvatske. U Zagrebu su preplašeni građani istrčali iz svoji domova. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poslao je poruku sugrađanima.

"Dragi moj, na zagrebačkom području opet smo, nažalost, osjetili snažno podrhtavanje tla. Na sreću, za sada nema informacija o težim posljedicama, nadam se da će tako i ostati. Međutim, u slučaju bilo kakve potrebe - otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih, dragi sugrađani, možete zatražiti pomoć ili potrebnu asistenciju gradskih službi. Teška je ovo godina za sve nas, ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenucima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja", poručio je Bandić.

Otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih građani Zagreba mogu zatražiti pomoć i asistenciju gradskih službi nakon potresa. Brojevi telefona su: 0800 8802 i 0800 8805.

"Osim par "adventskih" požara noć je bila mirna do potresa. Šalu na stranu, nema prijavljenih šteta i intervencija za sad. Podigli smo spašavatelje iz ruševina za eventualnu pomoć drugim gradovima", poručili su iz Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Video: Potres u Sisku

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izjavio je u ponedjeljak ujutro, kratko nakon potresa koji je u 6, 28 sati pogodio i Zagreb, kako nema dojava građana o štetama u glavnom gradu. Građani su samo javljali da se osjetio potres, nigdje još nije zabilježeno da ima šteta, rekao je Trut u Jutarnjoj kronici Hrvatskog radija, upitan je li potres dodatno oštetio centar Zagreba koji je stradao u potresu 22. ožujka ove godine.

Zagreb: Prvi puta nakon prekida prometa zbog pandemije i potresa tramvaji voze centrom grada
1/6

Ipak, Trut je građanima preporučio da se „u ovom trenutku“ odmaknu od zgrada koje su oštećene, kako ne bi pao crijep ili dio zgrade koji je ranije bio oštećen.

Više informacija najavio je za kasnije, kad ih dobije od interventnih službi koje su na terenu. I u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, kratko nakon potresa, rekli su da nisu dobili pozive građana o eventualnim štetama.

Ključne riječi

Komentara 8

DV
Džontra Volta
08:18 28.12.2020.

Ne buš još dugo bil gradonačelnik.

VR
Vrac666
08:23 28.12.2020.

Nadao sam se da mu je nešto palo na glavu

Avatar AlPoS
AlPoS
08:27 28.12.2020.

Nemoj se javljati još 5 mjeseci, činiš nam uslugu time da te ne vidimo i ne čujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije