Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginula 71-godišnjakinja

Da su vatrogasci mogli ući u dvorište, možda bi preživjela...

Vatra je u Ulici I. Mateića Ronjgova ugrozila obitelj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.02.2018.
u 08:42

Vozilima s ljestvama ograda oko zapuštenog gradilišta priječila je put do prozora s unutarnje strane zgrade

Spasite moju Nadu, molim vas, pomozite joj, negdje je u stanu zarobljena u vatri... Jadna moja Nada – ošamućen dimom buncao je jučer pedesetak minuta poslije ponoći umirovljenik Marko Mađarević (78) dok su ga vatrogasci nosili niz stubište iz njegova plamenom zahvaćenog stana na trećem katu zgrade u Ulici Vojina Bakića u Središću.

Ništa se nije vidjelo

U požaru koji su, utvrđeno je kasnije, prouzročile neispravne električne instalacije u zgradi poginula je Markova supruga Nada (71), koja je u trenutku izbijanja požara spavala, a nakon što se nagutala dima, pala je u nesvijest. – Marko koji je inače teško pokretan uspio je doći do prozora koji gleda na unutrašnje dvorište zgrade i otvoriti ga. Počeo je vikati i zvati upomoć, a to smo čuli supruga i ja. Isprva uopće nismo shvatili da je izbio požar, nego smo mislili da im je netko provalio u stan jer smo u posljednjih nekoliko mjeseci imali dvije provale. Tek kad sam otvorio ulazna vrata svog stana vidio sam da je cijelo stubište toliko zadimljeno da se doslovno nije vidjelo na udaljenosti većoj od tridesetak centimetara pa smo brzo nazvali vatrogasce – prepričava prvi susjed obitelji Mađarević.

Opisuje da su vatrogasci brzo stigli, ali da je cijela intervencija izgledala poprilično “šlampavo”, i to, napominje, ne njihovom krivnjom. – Vatrogasci nisu mogli s vozilima uopće prići dvorišnoj strani zgrade, gdje se nalazi prozor na kojem je bio Marko pa je potrajalo dok su ondje postavili zračni jastuk u slučaju da on odluči skočiti. U dvorište nisu mogli proći jer je ondje trebao biti sagrađen vrtić, ali sve je stalo i sad je pristup ograđen žicom. Da ne napominjem da nisu mogli postaviti ljestve da se popnu do prozora jer njih izvlače iz vozila kojima nisu mogli prići. Da su uspjeli u tome, možda bi Nada bila živa – kazuje predstavnik stanara. Vatrogasci su se na kraju popeli stubama, a na trećem i četvrtom katu morali su razbiti prozore u stubištu jer doslovce nisu vidjeli prst pred nosom.

Zaprešić: Uzrok je grijalica

Samo četiri sata prije, usto, u Prečkom je, također u zgradi, izbio požar u kojem je u opasnosti bila cijela obitelj, uključujući dvoje maloljetne djece, a spašeni su zahvaljujući vatrogascima. Gorjelo je u Zaprešiću, gdje je u požaru koji je izbio nakon što je grijalica zapalila posteljinu potpuno izgorio još jedan stan.     

Komentara 1

DU
Deleted user
11:23 08.02.2018.

I hoće li zaduženi građevisnki inspektor snosti posljedice.. ili i on ima sinkopu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije