Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljski dan

Kod tate vatrogasca na poslu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
08.01.2018.
u 10:21

Bilo je odlično s tatama u postaji, zaključila su djeca, koja su na svoje roditelje posebno ponosna i to, kako kažu, baš svaki dan

Ma znate, na poslu je baš zabavno – da će se odmah, ako je tako svaki dan, priključiti radnom narodu zaključili su klinci koji su posjetili svoje roditelje na dužnosti u vatrogasnim postajama diljem grada.

Požar umalo sve upropastio

Obiteljski dan vatrogasci su organizirali prvi put, ne bi li svoje klince upoznali sa svojim poslom, ali i podružili se s djecom u vrijeme školskih praznika. Rezultat – pun pogodak! Osim što su mališani bili oduševljeni samom činjenicom da će dan provesti sa svojim tatama, smijeh s lica nisu mogli sakriti ni kad su ih očevi odijevali u svoju opremu, dali im da isprobaju radiostanice, spuštanje užetom s tornja, ali i vožnju vatrogasnim kamionom te dizanje na ljestvi.

– Vauuu – jedino je što su uspjeli izustiti kad su se sami provozali drvenim vatrogasnim kolicima u Savskoj 1, gdje su igrali i nogomet, ali i pekli štrudle od jabuke. Naravno, isprobali su i kako se koristi aparat za gašenje požara, prolazili kroz labirint u kojem su učili o opasnostima dima, a i spremno odgovarali na pitanja o opasnostima vatre. A upravo to znanje i bio je jedan od ciljeva obiteljskog dana.

– Željeli smo da nam dođu djeca jer mi smo i inače kao jedna velika obitelj. A upravo smo s našim klincima htjeli smo porazgovarati o opasnostima požara – objasnio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Siniša Jembrih pa dodao kako će obiteljskih dana definitivno biti još. Jer u njima nisu uživali samo klinci već i očevi, na koje su njihova djeca iznimno ponosna. U postaji Centar najmlađima se nisu dopale samo aktivnosti već i maskota vatrogasaca, medvjed Hrabri Hrvoje, koji je čitavog dana imao pune ruke posla, uokolo noseći mališane.

– Dolazili bismo mi svaki dan, samo da nam dopuste – zaključili su klinci u Savskoj, dok su oni u Novom Zagrebu gotovo ostali bez svog obiteljskog dana. Dok su njihovi vršnjaci u ostalim postajama s očevima učili o požaru, oni od mališana u Cimermanovoj morali su na intervenciju. Što nimalo nije pokvarilo druženje, kako su objasnili, jer su iz prve ruke imali priliku vidjeti kako izgleda kad se vatrogasci spremaju na teren. Obiteljski dan, međutim, nisu imali samo vatrogasci već svi djelatnici JVP-a, odnosno svoje su kćeri i sinove na posao povele i tete spremačice, pa i čak i računovođe.

Redovite edukacije

– I inače redovito radimo s djecom, odnosno o zaštiti od požara govorimo u vrtićima i školama, a često nas i posjete klinci, kojima objasnimo kako se ponašati u određenim situacijama. Isto smo radili i sad, samo sa svojim klincima – rekao je zapovjednik Jembrih, dok su djeca priznala da bi, kad narastu, najradije bila – vatrogasci.

Pogledajte galeriju: Vatrogasci vatrogasne postrojbe Zagreb spremni za intervenciju

1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije