Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježba

Vatrogasci izvlačili automobil iz dubokog kanala i spašavali vozača

vatrogasci
Foto: Željko Lukunic/PIXSELL
1/13
08.09.2016.
u 15:07

Ured za upravljanje u hitnim situacijama kupio je vatrogascima novu opremu kako bi bili učinkovitiji u slučaju potresa u gradu

Zagrebački vatrogasci dobili su novu modernu opremu za spašavanje iz ruševina i tehničke intervencije koju im je osigurao Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih kazao je da će se ova oprema upotrebljavati u svakodnevnom poslu, kao što je izvlačenje ozlijeđenih putnika iz vozila nakon prometnih nesreća, ali i kod otvaranja protuprovalnih vrata.

– U Zagrebu se godišnje dogodi oko 150 prometnih nesreća u kojima će nam ovakva oprema dobro doći.

Foto: Željko Lukunic/PIXSELL

Također, gotovo svaki dan imamo intervenciju koja podrazumijeva ulaženje u prostor na silu, a s obzirom na to da građani sve više ugrađuju protuprovalna vrata, nemoćni smo sa starim alatom - kazao je Jembrih.

Foto: Željko Lukunic/PIXSELL

Pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić istaknuo je da u suvremenim uvjetima velike nesigurnosti svi moderni stanovi imaju protuprovalna vrata, a dogodi li se potres, ona se pomaknu pa je bez ovakve opreme nemoguće doći do unesrećenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije