Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački kavalir

Vatrogasac pomogao Zagrepčanki odnijeti baki teške cekere s narančama

Zagreb: Vatrogasac je pohitao u pomoć mladoj dami koja je nosila teške vrećice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.02.2021.
u 15:19

Zagreb je nekoć bio poznat i po svojim kavalirima kojih je iz godine u godinu sve manje. Srećom, primjerci zagrebačke škole kavalirštine i dobrog odgoja još uvijek se mogu pronaći na ulicama metropole

Osim što su prvi na liniji kada je frka, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb danas su pokazali da ih krasi i kavalirština koja u ovim čudnim vremenima pomalo izumire. Naš fotoreporter Sanjin Strukić snimio je u ponedjeljak tako jednog pripadnika JVP-a kako u Masarykovoj ulici pomaže nositi tešku torbu jednoj Zagrepčanki.

Doznali smo kako se radi o zapovjedniku postaje Kristijanu Tomašeku koji je dobro poznat čitateljima Večernjeg lista. Zagrebački potres 22. ožujka, naime, dogodio se pred kraj njegove 24-satne smjene. Minutu kasnije, odnosno u 6.25 kompletan vozni park postaje u Savskoj bio je na dvorištu prije nego što se oglasio alarm, a potom su odjurili u pomoć svom ranjenom gradu. Da stignu prvi na intervenciju, Tomašeku i njegovom timu trebalo je svega dvije minute, a tog su kobnog dana bodradili smjenu od 39 sati.  

Ni u ovoj situaciji Tomašek nije dugo oklijevao već je istoga trenutka pojurio u pomoć građanki koja se pogrbila pod teškim teretom. Mlada je dama, doznajemo, u torbi nosila baki u Masarykovu svježe naranče iz Dubrovnika, a kretanje ulicom bilo joj je otežano zbog trake na trortaru gdje su radnici sanirali oštećenu zgradu. Vatrogasac Tomašek pomogao joj je da prijeđe traku te odnio ceker pred vrata bakine kuće. Nakon ovog lijepog događaja, baki i unuci su naranče sigurno bile još slađe. 

Komentara 8

Avatar Ena4444
Ena4444
17:20 08.02.2021.

Bravo Kiki to je to, lijepo!

IL
ilustrator
18:14 08.02.2021.

hrabar je vatrogasac, nema što. pojedine persone bi ga mogle optužit za seksizam ili ne daj bože za spolno uznemiravanje.

PE
PetiElement
18:10 08.02.2021.

Više ovakvih članaka.. 👏👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije